Au inceput inscrierile pentru MTB Maratonul Nordului 2017

Peste 200 de ciclisti amatori si profesionisti sunt asteptati in 20 august la MTB Maratonul Nordului, eveniment sportiv are va avea loc in cadrul festivalului Zilele Nordului. Inscrierile au inceput deja, iar cei care vor sa participe isi pot rezerva locul online pe www.maratonulnordului.ro.

Anul acesta startul se da din localitatea Pomarla, din judetul Botosani, satul in care odinioara, la scoala fondata de boierul Anastasie Basota, au predat profesori precum Eminescu, Slavici, Negruzzi sau Vasile Pogor. Pomarla se afla la 50 de km departare de Botosani, 45 de Darabani si 10 de Dorohoi.

„Am luat masuri sa avem cele mai bune conditii de concurs anul acesta si sper sa avem cat mai multi participanti la MTB Maratonul Nordului, care sa descopere Lunca Prutului si frumusetile zonei pe doua roti. Am ajuns la cea de-a saptea editie si ne bucuram ca vin tot mai multi pasionati de ciclism din toata tara, dar si din afara. Ii asteptam sa se inscrie online. Am gandit pentru ei un weekend intreg de activitati la Zilele Nordului”, spune Alexandru Teiosanu, coordonatorul MTB Maratonul Nordului.

Ciclistii pot opta intre tura lunga, de 70 de km, si tura scurta, de 30 de km, iar traseele ii vor duce pe drumurile Codrilor Hertei, pe la biserica unicat ortodox-catolica de la Hiliseu, pe ulitele copilariei lui Benjamin Fondaine si pe dealurile insorite ale Pomarlei.

Pentru persoanele care se inscriu pana in 1 iulie, taxa de participare este de 70 de lei si le aduce un kit de participare bogat (tricou tehnic, medalie de participare, apa si bere non-alcoolica, geluri), acces gratuit in campingurile festivalului Zilele Nordului (ZN), la evenimentele pre-maraton (Cina Campionilor, concertele ZN de la Pomarla) si post-maraton (Pranzul Campionilor si Turul ghidat Lunca Prutului).

Premiile MTB Maratonul Nordului sunt in valoare totala de 5.000 lei, iar participantii au posibilitatea de a-si dona premiul obtinut catre Fondul de Biciclete. Prin intermediul acestui fond, copiii din comunitatile gazda ale evenimentului primesc biciclete in dar. In 2016, cinci biciclete mtb au fost oferite copiilor din zona Paltinis-Horodistea.

MTB Maratonul Nordului isi propune sa incurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ catre si dinspre scoala, atat in zonele rurale, cat si in zonele urbane aglomerate. Acest obicei este important pentru sanatatea tinerilor, dar este si un gest de civilizatie si respect pentru ceilalti si pentru mediul inconjurator. Inscrieri se fac online: www.maratonulnordului.ro.

MTB Maratonul Nordului face parte din Zilele Nordului, festival de muzică, arte și călătorii gazduit in 17-20 august 2017 pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.

Inima festivalului este orasul Darabani, cel mai nordic al Romaniei. Aflat la sute de kilometri departare de marile orase ale tarii, Darabaniul gazduieste concerte in Poiana Teioasa si Conacul Bals, expozitii, performance-uri si conferinte in cele mai suprinzatoare locatii, precum si un maraton de ciclism in Lunca Prutului. O serie de calatorii experientiale numite „Tururile Nordului” leaga zi de zi festivalul de comunitati de poveste din cele trei tari invecinate.

Co-produs de asociatiile Fapte si Nord, festivalul a contribuit deja la cresterea numarului de turisti in regiune, la cresterea numarului si calitatii initiativelor culturale si de tineret, a stimulat investitii in infrastructura si a produs in fiecare an proiecte de salvare si promovare a patrimoniului cultural din Nord.

Sub sloganul Radacinile Cresc, Zilele Nordului mobilizeaza comunitatile locale si diaspora in proiecte ambitioase de dezvoltare durabila prin cultura, care cresc an de an increderea in sine a comunitatii si interesul publicului larg de a vizita regiunea de Nord.

Partenerii oficiali ai Zilelor Nordului 2017 sunt BCR si Bergenbier. Festivalul este organizat cu sprijinul Primariilor Darabani si Pomarla.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.