BOTOSANI, „capitala” Moldovei la tenis de masa! (FOTO)

Cupa „Intertenis Botosani” – Turneu A, a adunat aproape 150 de participanti din zona Moldovei.

Sambata, 12 aprilie, la Sala Polivalenta „Elisabeta Lipa” a avut loc Cupa „Intertenis Botosani” Turneu A la tenis de masa. Competitia sportiva a adunat aproximativ 150 de participanti. (CLICK PE POZA)

Concursul de tenis de masa a fost organizat de Misu Nistorica, presedintele CS Intertenis Botosani, Sorin Corneanu si Cornel Balauca.

Competitia sportiva a avut loc si datorita celor doi sponsori, Maxim Special Construct si Oti Impex.

La concursul de tenis de masa jucatorii au fost impartiti in patru categorii: Open (25 de participanti), Amatori (84 de participanti), clasele V-VIII (23 de participanti) si clasele I-IV (14 participanti).

Concursul copiilor de la clasele I-IV si V-VIII a inceput la ora 09.00. Fiindca numarul participantilor la categoria Amatori a fost foarte mare, turneul acestora a inceput tot dimineata, de la ora 9.00.

Doar cei din categoria Open au inceput competitia in jurul orei 14.00. La aceasta categorie au participat jucatorii clasati pe primele 60 de locuri, cei cu media turneelor de minim 18p., cei legitimati in divizia B, precum si jucatorii amatori cu MA 13-18.

Sistemul de joc a fost unul simplu:

– clasic (grupe inferioare, superioare, eliminatorii);

– grupe inferioare de 6-7 jucatori – dupa locul in clasament, regula sarpelui;

– stabilirea capilor de serie s-a facut conform clasamentului AmaTur la zi;

– grupe superioare de 4 jucatori;

– eliminatorii;

– s-a jucat 3 din 5 seturi.

La finalul competitiei sportive s-au oferit cupe, diplome, medalii pentru primii 4 clasati la fiecare categorie, diplome si medalii pentru locurile V-VIII.

Pe langa cei doi sponsori ai competitiei, Maxim Special Construct si Oti Impex, organizatorii au fost sprijiniti de Organizatia de Femei Liberale din Municipiul Botosani si Organizatia Municipala a PNL Botosani.

Astfel, liberalii care au tinut sa fie alaturi de jucatori in acest concurs de tenis de masa important au fost Viorel Iliuta, presedintele Organizatiei municipale a PNL Botosani, vicepresedintele Maricel Maxim si presedinta femeilor liberale din municipiu, Catalina Lupascu.

Alaturi de acestia a fost prezenta si Tereza Nica, in calitate de sponsor al acestui concurs sportiv, reprezentand firma Oti Impex.

„Pentru ca aceasta competitie sportiva este una foarte importanta pentru municipiul Botosani, am considerat sa o sponsorizez. Astazi, haina de politican am lasat-o acasa si am venit cu cea de om de afaceri”, a precizat Tereza Nica.

Si vicepresedintele organizatiei municipale a PNL Botosani, Maricel Maxim, a spus ca aceasta competitie sportiva este una foarte importanta pentru iubitorii de tenis de masa si de aceea a dorit sa o sprijine financiar prin firma de constructii pe care o conduce, Maxim Special Construct.

„PNL sprijina miscarea fizica, sportul, in general. Iar acest concurs de tenis de masa a fost un bun prilej de a sprijini si un alt sport, nu numai fotbalul. Mai ales ca tenisul de masa este unul dintre sporturile mele favorite”, a spus Maricel Maxim, patronul firmei Maxim Special Construct.
Premiul I la categoria Open a fost inmanat de Viorel Iliuta, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Botosani.

„Este o competitie interesanta si pe care am dorit s-o sprijinim cu mult drag. Asa cum s-a putut vedea si astazi, este un sport de masa. Au fost atat amatorii care ne-au aratat frumusetea acestui sport, cat si profesionistii care ne-au prezentat un adevarat spectacol. Din punctul meu de vedere inseamna miscare fizica si este un alt mod de a-ti petrece weekendul. Cei prezenti la competitie au muncit, dar, in acelasi timp, s-au si distrat. Si sper din toata inima ca jucatorii au ramas cu amintiri frumoase din Botosani”, a declarat Viorel Iliuta dupa festivitatea de premiere.

La categoria Amatori in cadrul „Cupei Intertenis – Botosani”, printre cei prezenti a fost si fostul subprefect de Botosani, Sebastian Tocariu. Pentru ca o raceala l-a impiedicat sa se antreneze inainte de concurs, acesta nu a avut o evolutie prea buna in aceasta competitie.

„Tin sa multumesc tuturor participantilor care au ales sa vina in numar mare la acest turneu. Este pentru prima data cand Botosaniul gazduieste o competitie de tenis de masa atat de numeroasa, desi in trecut am avut parte si de un turneu de tip A+. Este clar ca fenomenul Amatur ia amploare, dovada fiind si numarul participantilor in continua crestere de la an la an. Multumiri domnului Dan Chirap pentru ca a ales sa ne ajute la acest concurs solicitant cu patru categorii (open, amatori, copii I-IV, copii V-VIII). Experienta dumnealui si-a spus cuvantul si personal nu am auzit participanti nemultumiti legat de modul in care s-a desfasurat concursul ca si organizare. Am avut parte de un concurs fluid in care timpii morti au fost foarte mici. Undeva pe final s-a organizat si un turneu de consolare. In mod deosebit multumiri participantilor pentru felul in care au ales sa raspunda cerintelor organizatorilor. A fost o colaborare buna, o placere sa va avem alaturi”, a tinut sa precizeze si Cornel Balauca, unul dintre organizatorii concursului de tenis de masa. (Adrian Dimitriu)

1 COMENTARIU

  1. Daca se vrea se poate. Sportul trebuie sustinut indiferent de culoarea politica. Felicitari.

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.