Home Sport Ce planuri are noul antrenor de la FC BOTOSANI!

Ce planuri are noul antrenor de la FC BOTOSANI!

Inca de a doua zi, noul tehnician si-a intrat in paine. Primele discutii le-a avut chiar cu Leo Grozavu, cel care timp de 4 ani a antrenat echipa.

Prezentarea lui Costel Enache, noul antrenor principal al FC Botosani, a fost facuta de presedintele clubului Cornel Sfaiter. Acesta din urma a dezvaluit ca nu e prima data cand cei doi s-au intalnit. Prima oferta a fost in perioada cand Leo Grozavu a plecat la Gaz Metan Medias.

„Asa cum stiti avem un nou antrenor, un tehnician cu care am mai purtat discutii in legatura cu venirea lui la FC Botosani, dupa plecarea lui Leo la Medias. La momentul respectiv nu am reusit sa-l aducem fiindca era angajat intr-un proiect nou in staff-ul tehnic al Federatiei Romane de Fotbal. Si atunci si-a exprimat dorinta de a antrena echipa FC Botosani, insa la acea vreme nu a fost lasat sa plece pentru ca avea de indeplinit un obiectiv. Dar acum am reusit sa convingem federatia ca sa-si dea acordul in ceea ce priveste preluarea echipei de catre Costel Enache”, a spus Cornel Sfaiter.

Presedintele clubului crede ca alegerea facuta este una inspirata si ca ii va acorda tot sprijinul.

„Este un tehnician pe care il cunoastem foarte bine. Va fi o noua provocare pentru el si anume aceea de a antrena FC Botosani. O echipa pe care o cunoaste foarte bine si va primi tot sprijinul nostru, al conducerii, pentru a obtine rezultate mult mai bune ca pana acum. O spun si o repet. S-a incheiat un ciclu de 4 ani consecutivi cu Leo in prima liga”, a mai spus Cornel Sfaiter.

La randul sau, Costel Enache a declarat ca aceasta oferta este o provocare pentru el si ca este constient ca va fi foarte multa munca pentru a se vedea rezultatele pe teren.

„Este o noua provocare, este foarte importanta pentru mine, personal, pentru ca ii cunosc pe oamenii de aici, si, nu in ultimul rand, o provocare profesionala incredibila. Am trecut prin mai multe etape de dezvoltare si sunt momente in viata cand ai oportunitatea de a lucra la un nivel mult sus din punct de vedere profesional. Am ajuns antrenor intr-un moment cand inca nu aveam toate cunostintele in acest domeniu. Dar sunt un autodidact si am incercat, de fiecare data, sa gasesc singur solutiile. Eu cred ca inca sunt in perioada de dezvoltare profesionala, pentru ca, in ziua de azi, lucrurile se schimba intr-o viteza foarte mare. Asadar, vreau sa profit de aceasta perioada de antrenorat la FC Botosani pentru desavarsirea profesionala. Vreau sa spun din start ca nu sunt un magician. Nu pot face minuni. Ma consider un om devotat si muncitor, iar in slujba echipei voi pune maximul din ceea ce pot”, a spus noul antrenor al FC Botosani, Costel Enache.

Deocamdata nu a fost stabilit targetul pentru urmatorul sezon fotbalistic, fiindca inca nu stie cu ce jucatori va lucra. Aproapre jumatate dintre ei sunt la final de contract si isi doresc, in principal, sa joace la o alta echipa din afara tarii. In aceste conditii, Costel Enache va trebui sa lucreze si la o lista cu achizitii de jucatori.

Costel Enache (44 de ani) a mai antrenat la Ceahlaul Piatra Neamt, la CSM Poli Iasi si la reprezentativele U15, U18 si U19 ale Romaniei.

Exit mobile version