CFR Cluj, umilita la Botosani (FOTO&VIDEO)

Titrata echipa clujeana CFR Cluj nu a reusit sa se impuna in fata echipei proaspat promovata FC Botosani. Mai ales ca au avut un avantaj numeric fata de echipa locala inca din minutul 10.

Duminica, FC Botosani a debutat in Liga I cu echipa titrata a campionatului national CFR Cluj.

Inca din minutul 10 echipa clujeana a fost in avantaj numeric, insa nu a reusit sa se impuna in fata celor de la Botosani.

Stadionul Municipal Botosani, plin de suporteri, pur si simplu a fost un adevarat furnal care a rabufnit la deciziile controversate ale arbitrului.

Chiar daca echipa locala a fost cu un jucator in minus, a aratat ca promovarea in Liga I nu a fost una intamplatoare.

Lipsa jucatorului eliminat a fost suplimentat de publicul minunat care a sustinut echipa pana in ultimul minut de joc.

Pentru prima data in ultimii 20 de ani stadionul Municipal Botosani a fost plin, chiar si la peluza Nord, unde inca lucrarile nu au fost finalizate. La atmosfera placuta de pe stadion a contribuit si muzica care rasuna puternic de la statia de amplificare.

Cu ocazia primului meci jucat de FC Botosani in Liga I de fotbal, a fost lansat si imnul oficial al echipei locale.

Inaintea meciului, suporterii au putut vedea si noua mascota a clubului: un cocos plin de viata.

Pe Stadionul Municipal si-au prezenta si aproximativ 20 de suporteri ai CFR Cluj care au venit cu masinile proprii la Botosani

IATA si componenta celor doua echipe

FC Botosani – CFR Cluj: 0-0

FC Botosani: antrenor Cristi Popovici

Curileac – Patache, C. Dinu, Ursu, Acsinte, Tincu Fulop, Vasvari, Vraciu, Croitoru – Carjan

CFR Cluj: antrenor Mircea Rednic

Mario Felgueiras – Velayos, Cadu, Piccolo, Edimar – Deac, Obiora, Sepsi – Florin Costea, Rui Pedro, Gregory Tade

Arbitri: Marius Avram, Mircea Orbulet si Bogdan Gheorghe (toti Bucuresti).

Teren: bun

Timp: 22 grade, soare cu nori

Spectatori: 8.000

Absenti FC Botosani: Petrache (portar – accidentat), Poverlovici (fundas – accidentat)

Bugete

2 milioane euro – FC Botosani

10 milioane euro – CFR Cluj

FC Botosani, are 13 debutanti in Liga 1: Curileac, Perianu, Petrache, Acsinte, Patache, Ursu, Florin si Ionut Plamada, Fulop, Taban, Vasvari, Vraciu si Carjan.

Meciul pe scurt

Minutul 1: Partida a inceput

Minutul 8: Cartonas rosu pentru Ciprian Dinu. Decizie corecta a lui Avram

Minutul 10: Fl. Costea trage in zid din lovitura libera

Minutul 16: Avertizat cu cartonas galben, Ricardo Cadu dupa un fault la Fulop

Minutul 19: Galben pentru Croitoru, pentru proteste

Minutul 27: Schimbare la CFR Cluj. Iese Sepsi si intra Kapetanos

Minutul 35: Rui Pedro trage de la 15 m peste poarta lui Curileac

Minutul 38: Galben pentru Rui Pedro, dupa un fault la Croitoru

Minutul 44: Obiora suteaza de la 30 de m, insa mingea trece peste poarta

Minutul 45: PAUZA. FC Botosani si CFR Cluj se afla la egalitate 0-0

Minutul 46: Se reia meciul

Minutul 50: CFR Cluj ataca cu toate liniile, insa FC Botosani rezista in 10 oameni

Minutul 54: Cartonas galben Gregory Tade, pentru proteste

Minutul 60: Kapetanos vede si el cartonasul galben, dupa un fault la portarul Curileac

Minutul 61: Iese Rui Pedro si intra Ioan Hora

Minutul 69: Intra Ionut Matei si iese George Carjan la FC Botosani

Minutul 72: Obiora suteaza de la 20 de m, insa Curileac retine cu siguranta

Minutul 76: Ocazie mare de gol, pentru CFR Cluj, Kapetanos reia cu capul, dar mingea cade pe bara

Minutul 77: Iese Gregory Tade si intra Derrick Ogbu

Minutul 79: Schimbare la Botosani. Iese Croitoru si intra Ghinga

Minutul 90: Iese Istvan Fulop si intra Maghici, la FC Botosani

Minutul 94: Final de meci la Botosani. FC Botosani obtine un punct important cu CFR Cluj in primul meci din Liga 1.

MIRCEA REDNIC, antrenorul principal CFR Cluj: „Am intalnit astazi o echipa foarte bine motivata si determinata, au jucat acasa, merita felicitari pentru ca au jucat si in zece oameni. Nu ne-au lasat sa ajungem in fata portii. Practic in afara de ocazia lui Rui Pedro nu am avut nici o ocazie clara. Am dominat jocul, dar o dominare previzibila, lenta si le-am dat posibilitatea ca ei sa se organizeze foarte bine in aparare si noi sa nu reusim sa ne cream ocazii ca sa marcam. E primul meci, a fost timpul foarte scurt, o luna de zile de cand suntem impreuna, cu meciuri amicale, dar care nu au fost suficiente, si eu sunt inca in cautarea formulei ideale. Astazi cred ca mai mult de un punct nu meritam. E primul meci, o atmosfera excelenta, o organizare foarte buna. S-au pierdut doua puncte, dar astazi nu meritam sa castigam”.

CRISTI POPOVICI, antrenorul FC Botosani: „A fost un meci foarte important pentru noi, avand in vedere ca este primul joc al FC Botosani in prima liga si nu vroiam sa facem suporterii sa sufere. Cert este ca eram convinsi de forta echipei CFR Cluj, daca ne gandeam sa putem obtine un rezultat bun in conditiile de 11 la 11, in momentul in care am fost nevoiti din minutul 10 sa jucam in inferioritate numerica, sansele noastre au scazut substantial. Deci am fost nevoiti sa facem un joc practic de asteptare si in care sa ne aparam cu darzenie punctul pe care il aveam la momentul de 0-0. Ma bucur ca am reusit pana la final sa obtinem acest punct care are o anumita greutate mai ales ca l-am obtinut in compania CFR-ului. Cred ca cartonasul rosu a fost corect, arbitrajul a fost deosebit fara faze care sa nemultumeasca vreuna din tabere, intr-adevar eu eram mai departe, dar se pare ca Dinu a facut fault din spate. Nu avem noi ce sa discutam despre arbitraj pentru ca eu consider ca a fost unul corect. Vreau sa spun ca Botosaniul este o bucurie pentru noi, jucatorii nu ne-au inselat increderea pe care le-am acordat-o in momentul in care am zis ca nu vrem sa facem transferuri cu nume pompoase si sonore si o sa aiba ei prilejul in lupta aia pentru prima scena fotbalistica a tarii”.

OVIDIU PORTARIUC, primarul municipiului Botosani: „Ma bucur ca am promis si s-a facut, pana in ziua de astazi (duminica, n.r.) s-a reusit sa jucam acasa asa cum s-a promis, multumesc celor care au facut eforturi pe partea organizatorica, atat domnului viceprimar care numai nu a dormit pe aici, ca in rest a fost zi de zi, celor de la firma castigatoare Elsaco care a depus toate eforturile ca sa reusim sa terminam in termen si ce am promis botosanenilor s-a intamplat, primul meci l-am jucat acasa, a fost chiar un rezultat un neasteptat de bun tinand cont de contextul in care am pornit”.

COSMIN ANDREI, viceprimar municipiul Botosani: „Am jucat in 11 astazi desi am avut o eliminare, al 11-lea jucator a fost publicul pe care l-ati auzit si l-ati vazut cum a sustinut echipa. S-a vazut determinarea jucatorilor pentru un rezultat extraordinar la debut de campionat, sunt foarte fericit ca am reusit sa ne tinem de promisiune, am jucat primul meci acasa, avem un stadion extraordinar, un public numeros pe care il asteptam la fel de bine pregatit si la celelalte meciuri”.

PETRICA PARFENOV, director adjunct grupul de firme Elsaco: „De cand am inceput activitatea in fotbal, de sase ani de zile, ne-am dorit un meci in care sa fie stadionul arhiplin si visul s-a realizat. Inseamna ca eforturile noastre financiare care au fost merita si sa vezi un meci cu un stadion arhiplin, cu un public scandand Botosani, Botosani sa sustina echipa cred ca a fost cea mai mare realizare si performanta. Pentru ca orice meci de fotbal fara spectatori este ca si cum nu ar fi”.

IULIU MURESAN, presedintele CFR Cluj: „Nu pot sa fiu multumit, ma asteptam la mai mult din partea echipei mele, sigur ca echipa din Botosani stiam cam ce nivel are, stiam ca o sa joace cu determinare, dar fara multe realizari tehnice, acestea nici nu au fost. Practic, Botosani nu ne-a dat nici o emotie in timpul partidei, dar si noi ne-am creat doar doua-trei ocazii, prea putin pentru statutul pe care il avem si valoarea jucatorilor care sunt in echipa noastra. Parca acea eliminare, care eu zic ca a fost corecta, la acel fault la Pedro, in loc sa ne mobilizeze, ne-a anesteziat si am jucat mai moale. Cred ca in mintea jucatorilor a aparut ideea ca oricum castigam si ideea asta este falsa, cand joci asa nu castigi. Atmosfera extraordinara, stadionul frumos, am venit pentru prima data in Botosani, orasul e foarte frumos, placut, stadionul e de nivel, in afara de nocturna, are de toate, probabil ca si nocturna am inteles ca o sa-i puna, ce sa zic, a fost totul foarte frumos in afara de rezultat, pentru noi”.

CORNEL SFAITER, presedintele FC Botosani: „Sunt foarte bucuros, stiti foarte bine cata munca a fost la stadion pana la ora jocului si m-am preocupat personal ca meciul sa decurga in conditii foarte bune si s-a vazut acest lucru in conditiile in care a fost un stadion arhiplin cu CFR, era normal. Cel mai mult ma bucur ca am umplut stadionul, n-am dezamagit, ce v-am spus si inainte de joc, important este sa nu dezamagim. Echipa s-a comportat extraordinar in fata unui adversar foarte greu cum e CFR Cluj. Echipa a fost minunata, a avut determinare, a avut tot ce ii trebuie pentru acest joc in care am jucat 85 de minute in 10 oameni. Este un punct de moral extraordinar pentru noi, pentru moralul echipei, echipa a aratat fata de Liga I, chiar daca nu am pus probleme pe plan ofensiv, era normal, am jucat din minutul 9 in 10 oameni si ne-a fost foarte greu, dar a fost extraordinar, antrenorul a gestionat foarte bine jocul, a stiut sa ii aseze bine in teren si mai ales in dauna unui adversar atat de redutabil, cu jucatori cu greutate”.

CATALIN FLUTUR, fost primar al municipiului Botosani: „Ii felicit pe jucatori pentru rezultatul obtinut cu CFR Cluj. Nu am fost la meci pentru ca a trebuit sa plec din localitate, dar mi s-a umplut inima de bucurie cand am auzit ca a fost o atmosfera de Liga I pe Stadionul Municipal. Intotedauna am spus ca fotbalul ne va aduce multe bucurii. Inca o data felicitari tuturor celor de la club”.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari tuturor,de data asta trebuie sa ne bucuram si sa lasam rautatile ce ne invrajbesc deoparte!

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.