Componenta grupelor la EUROBASKET 2017, dupa tragerea la sorti: Romania va infrunta Gigantii Europei!

Romania va juca in Grupa C impotriva Spaniei – campioana europeana en-titre, Croatiei – dubla medaliata cu bronz la Campionatul European, Muntenegru, Cehia și Ungaria.

Biletele pentru FIBA Eurobasket 2017, cel mai mare eveniment sportiv ce va avea loc in Romania, sunt disponibile pe www.eurobasket2017tickets.ro sau in retelele Eventim, MyTicket si BLT.

Bucuresti, 23 noiembrie – Federatia Romana de Baschet, organizator al FIBA EUROBASKET 2017 in Romania, anunta rezultatul tragerii la sorti pentru stabilirea componentei Grupelor la EUROBASKET 2017, in urma ceremoniei care a avut loc ieri la Istanbul, Turcia.

Astfel, Romania va juca la FIBA EUROBASKET 2017 in Grupa cu Gigantii Europei: Spania – campioana europeana en-titre, Croatia – dubla medaliata cu bronz la Campionatul European, Muntenegru, Cehia si Ungaria.

Componenta tuturor Grupelor la FIBA EUROBASKET 2017 va fi:

– Grupa A (Helsinki) – Finlanda, Islanda, Franta, Grecia, Slovenia, Polonia
– Grupa B (Tel-Aviv) – Israel, Lituania, Italia, Georgia, Germania, Ucraina
– Grupa C (Cluj-Napoca) – Romania, Spania, Croatia, Muntenegru, Cehia, Ungaria
– Grupa D (Istanbul) – Turcia, Rusia, Serbia, Letonia, Belgia, Marea Britanie

In cadrul ceremoniei de la Istanbul organizate pentru tragerea la sorti, FIBA a prezentat sistemul competitional al FIBA EUROBASKET 2017, a dezvaluit in premiera Trofeul si mascota oficiala a competitiei, pe nume Sam Dunk, care simbolizeaza un copil cu super-puteri pasionat de baschet, intr-un exercitiu artistic de reinterpretare a Trofeului.

Evenimentul a reunit liderii celor 24 de Federatii Nationale de Baschet si legende de renume mondial ale baschetului, printre care Gheorghe Muresan, starul finlandez Hanno Mottola, Mickey Berkowitz din Israel si Mirsad Turkcan din Turcia.

“Componenta Grupei care va juca in Romania ne confirma ca vom avea parte de un spectacol baschetbalistic veritabil la Cluj-Napoca. Ne vom bucura de adversari puternici, adevarati Giganti ai baschetului, care vor garanta un show total. Am convingerea ca Nationala Romaniei, Vulturii, va demonstra ca baschetul romanesc prinde aripi si face un nou pas pe drumul performantei. Incurajam iubitorii sportului sa fie alaturi de Romania in aceasta infruntare istorica”, declara Horia Paun, Presedinte al Federatiei Romane de Baschet.

FIBA EUROBASKET 2017 va avea loc pentru prima data in istorie si in Romania si va fi cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in tara noastra. Romania va fi gazda acestei competitii sportive alaturi de Turcia, Finlanda si Israel. FIBA EUROBASKET 2017 se va desfasura in perioada 31 august – 17 septembrie 2017, iar meciurile din grupa de la Cluj-Napoca vor avea loc intre 31 august si 8 septembrie 2017.

Romanii sunt chemati sa incurajeze din tribune Echipa Nationala, „Vulturii”,la FIBA EUROBASKET 2017 si sa se bucure de cele mai spectaculoase meciuri de baschet ale gigantilor europei. Biletele sub forma de abonamente “Tournament Pass” si “Follow My Team” sunt disponibile pe www.eurobasket2017tickets.rosi in retelele Eventim, MyTicket si BLT.

FIBA EUROBASKET 2017 reprezinta un moment istoric pentru baschetul romanesc, fiind pentru prima data cand echipa Romaniei va intra din nou pe teren dupa o absenta de 30 de ani, sa infrunte gigantii la cea mai importanta competitie europeana de baschet.

Conform sistemului de joc FIBA EUROBASKET 2017, Grupa A si B vor incepe meciurile pe 31 august 2017 si Grupa C si D vor incepe in urmatoarea zi. Faza Grupelor se va incheia pe 7 septembrie, cand patru cele mai bune echipe din fiecare Grupa vor merge mai departe la Istanbul pentru Faza Finala, care va avea loc pe 17 septembrie 2017.trofeul-eurobasket-2017

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.