COSMIN CONTRA, noul selecționer al României!

Cosmin Contra este noul selecționer al României și o va părăsi pe Dinamo.

„Guriță”, 41 de ani, a mai antrenat la Poli Timișoara, Alcorcon, Petrolul, Fuenlabrada, Getafe, Guangzhou R&F. Pe Dinamo a preluat-o în iarnă, după plecarea lui Ioan Andone. Are în palmares Cupa României, cu Petrolul, și Cupa Ligii, cu Dinamo.

Cosmin Contra va merge luni dimineață în cantonamentul lui Dinamo de la Săftica, pentru a-și lua la revedere de la jucători. Staff-ul său va rămâne să pregătească meciul cu Chiajna, de miercuri. Apoi, Contra va merge la stadionul Dinamo, unde va susține o conferință de presă la 12.30.

Cosmin Contra s-a înțeles cu Federația pentru un contract până în 2020. Practic, el va sta la națională toată campania de calificare la EURO 2020, adică până în toamna lui 2019, contractul putând fi prelungit, în cazul unei calificări la EURO, și pentru turneul continental.
Pe banca lui Dinamo, până la stabilirea unui nou antrenor, va sta Jerry Gane, actualul antrenor secund.

Cosmin Contra, când a părăsit sediul Federației, împreună cu președintele Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, a evitat să facă declarații. Dar Stoichiță a confirmat că el va fi noul selecționer.

„Este un acord de principiu. Se va vota în Comitetul Executiv și apoi Cosmin își va începe activitatea. Cu Dinamo nu e treaba noastră să rezolvăm. Mâine va fi o conferință în care Cosmin va explica totul”, a spus Mihai Stoichiță.

FRF a confirmat și a anunțat pe site-ul oficial că a ajuns la un acord cu Cosmin Contra.
„Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu domnul Cosmin Contra în privința preluării postului de selecționer al Naționalei României.

În data de 14 septembrie 2017, președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele FRF și-a însușit aceste propuneri.

Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia”, se arată în comunicatul FRF.

Cosmin Contra va avea în staff-ul naționalei pe Jerry Gane, secund, și Javi Reyes, preparator fizic.

Cosmin Contra va debuta la națională pe 5 octombrie 2017, acasă, contra Kazahstanului, iar pe 8 octombrie va avea loc meciul cu Danemarca.

CLASAMENTUL GRUPEI E DE CALIFICARE LA CM 2018:

Echipă    Puncte

1. Polonia 19p

2. Danemarca 16p

3. Muntenegru 16p

4. România 9p

5. Armenia 6p

6. Kazahstan 2p

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.