Home Sport CS Mioveni-FC Botoşani 0-2. Victorie importantă pentru moldoveni în lupta pentru barajul...

CS Mioveni-FC Botoşani 0-2. Victorie importantă pentru moldoveni în lupta pentru barajul de Conference League

FC Botoşani a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-0, CS Mioveni, într-un meci din etapa a şaptea din play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor.

Debutul meciului le-a aparținut însă gazdelor, care puteau deschide scorul după numai 8 minute. Moldovenii au fost salvați de Pap, care a respins șutul trimis de Coşereanu.
Șapte minute mai târziu, oaspeții au trimis mingea în plasă, dar centralul Istvan Kovacs a anulat reușita lui Mihai Roman, iar scorul a rămas egal, 0-0.

Până la pauză, ambele echipe au mai trecut pe lângă gol. Mai întâi Botoșaniul, în minutul 20, prin Mailat, al cărui voleu a ocolit de puțin poarta argeșeană. CS Mioveni a replicat prin șutul lui Trif, care a trecut puțin alături.

Repriza secundă le-a aparținut moldovenilor, care au ratat o ocazie uriașă, în minutul 55, prin Papa, care nu a reușit să profite de bâlba portarului Popescu.

Inevitabilul s-a produs, cu 20 de minute înainte de final, când Dican a deschis scorul cu o lovitură de cap în urma unui corner executat de Tîrcoveanu. La 0-1, gazdele au încercat să atace mai mult și au riscat. A profitat FC Botoșani, care a mai înscris o dată. Cu 5 minute înainte de final, când Patache a dublat avantajul moldovenilor îndeplinind doar o simplă formalitate și a stabilit scorul final, 2-0 pentru oaspeți.

După acest succes, FC Botoșani acumulează 28 de puncte și urcă pe locul secund în play-out, la o lungime în spatele liderului, Rapid. CS Mioveni pierde ocazia să se distanțeze de locurile de baraj și rămâne la 5 puncte în fața celor de la Chindia, echipă care ocupă primul loc de baraj. În acest moment, echipa lui Alexandru Pelici are 28 de puncte și este a șasea, devansându-le pe Chindia (23), Dinamo (19), Academica Clinceni (-3) și Gaz Metan Mediaș (-9), ultimele două deja retrogradate.

VIDEO REZUMAT

Sursa: Prima Sport

Exit mobile version