Decizie de ultimă oră a UEFA cu privire la meciurile fotbal din această toamnă!

Comitetul Executiv UEFA a luat o decizie în ceea ce privește condițiile de disputare a competițiilor interțări programate în această toamnă: Liga Națiunilor, preliminariile EURO U21 și cele ale Campionatului European feminin.

Următoarele măsuri vor fi implementate în cazul apariției cazurilor de COVID-19 în delegațiile echipelor.

1. Dacă un grup de jucători va fi plasat în carantină sau în autoizolare, ca urmare a unei decizii a autorităților locale, partida se va desfășura conform programării atât timp cât echipa în cauză are disponibili cel puțin 13 jucători (incluzând un portar).

2. Dacă o națională nu poate alinia o echipă ținând cont de prevederea de mai sus, partida va fi, în măsura posibilităților, reprogramată la o dată fixată de UEFA. Forul continental poate inclusiv să programeze jocul pe teren neutru, pe teritoriul unei asociații UEFA.

3. Dacă o partidă nu poate fi reprogramată, Comisia de Disciplină UEFA va fi sesizată, urmând ca aceasta să ia o decizie cu privire la deznodământul jocului. Asociația națională responsabilă pentru imposibilitatea disputării jocului va pierde meciul din oficiu. În cazul în care comisia UEFA nu poate stabili un verdict (partida nu se poate juca fără ca vreuna dintre asociații să fie responsabilă de acest lucru sau atunci când ambele sunt în culpă), rezultatul va fi stabilit prin tragere la sorți UEFA (victorie 1-0, înfrângere 0-1 sau remiză 0-0).

4. Dacă unul dintre componenții brigăzii de arbitri este depistat pozitiv la COVID-19, UEFA poate, în mod excepțional, să desemneze un arbitru din țara asociației gazdă care poate fi sau nu pe lista FIFA.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.