Derby clujean in semifinalele CUPEI ROMANIEI

FOTO: imagine preluata de la utilizatorul flickr Jozsef Attila Riti

CFR Cluj si U Cluj se vor intalni in luna martie in semifinalele Cupei Romaniei, in timp ce in cealalta semifinala se vor duela Steaua Bucuresti si Petrolul Ploiesti.

Miercuri, 21 ianuarie 2014, a avut loc la Casa Fotbalului tragerea la sorti a semifinalelor Cupei Romaniei. Asa cum ne-au obisnuit organizatorii competitiei, cele patru echipe calificate in aceasta faza au fost impartite in doua urne. Din urna A au facut parte CFR Cluj, Steaua Bucuresti si Petrolul Ploiesti, iar in urna B a fost doar U Cluj. O alegere destul de ciudata pentru ca tot cam acelasi lucru era si daca erau toate in aceeasi urna. Daca ar fi fost impartite cate doua echipe in fiecare urna era altceva. Cupa Romaniei este foarte importanta pentru aceste echipe, in special pentru U Cluj care ar avea posibilitatea sa evolueze in Europa League in sezonul urmator.

Dintre echipele din urna favoritilor, norocoasa a fost CFR Cluj care va intalni in semifinale pe rivala U Cluj. Asadar se anunta doua meciuri foarte interesante in Cluj Napoca si ar putea sa apara incidente intre suporteri cum s-a mai intamplat in ultimii ani. Primul meci va avea loc la inceputul lunii martie in Gruia, iar returul va fi la sfarsitul aceleiasi luni pe Cluj Arena. Favorita la calificare este CFR Cluj, desi in sezonul trecut a obtinut doar un punct din meciurile directe cu rivala locala. In turul acestui sezon CFR Cluj s-a impus greu cu 1-0 in meciul de pe teren propriu contra celor de la U Cluj. Golul a fost marcat de Tiago Lopes in prelungirile partidei. In acel meci U Cluj a jucat in inferioritate numerica din minutul 35 cand Mengolo a vazut al doilea cartonas galben. Apoi nu trebuie sa uitam ca CFR Cluj a trecut greu de Rapid Bucuresti in optimi, dar si mai greu in sferturi de CS Mioveni. De cealalta parte U Cluj a eliminat in optimi pe FC Brasov, iar in sferturi a trecut de Pandurii Targu Jiu. In istoria lor, CFR Cluj a castigat de trei ori Cupa Romaniei, in timp ce adversara sa doar o singura data.

Un duel mult mai tare va fi in cealalta semifinala intre Steaua Bucuresti si Petrolul Ploiesti. Echipa prahoveana a castigat Cupa Romaniei in 2013, in timp ce ultimul succes al stelistilor dateaza din 2011. In acest sezon amandoua au avut parte de adversari usori in primele doua tururi. Doar in sferturi au avut meciuri putin mai dificile si amandoua s-au impus cu 1-0: Petrolul Ploiesti impotriva celor de la ASA Targu Mures, iar Steaua Bucuresti cu CSU Craiova. Asadar amandoua au avut un parcurs asemanator si se anunta un duel echilibrat in semifinale. Totusi, stelistii au prima sansa. In campionat diferenta este de 10 puncte in favoarea Stelei. Apoi echipa ros-albastra s-a impus in turul acestui sezon cu 3-2 chiar la Ploiesti. Dar in sezonul trecut ambele meciuri directe din campionat s-au incheiat la egalitate. Steaua are si avantajul de a juca partida retur pe teren propriu. In istoria lor, stelistii si-au trecut in palmares 21 de Cupe ale Romaniei, iar Petrolul Ploiesti are doar trei trofee.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.