Dosarul „Cocaina”: Mutu bun de plata

adrian mutu

„Briliantul” a mai pierdut o disputa cu Chelsea pentru datoria de 17 milioane de euro pe care o are catre gruparea engleza in urma scandalului „Cocaina”.

Adrian Mutu apelase la ultima cale de atac in procesul cu Chelsea la Tribunalul Districtului de Sud din Florida, dupa ce englezii cerusera sa fie executat silit in Florida. Fara succes, insa. Judecatorul Tribunalului Districtului de Sud din Florida i-au respins apelul, confirmand astfel decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) si a Curtii Supreme a Elvetiei, care l-au pus sa plateasca despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.
„TAS a luat hotararea corecta, Mutu si-a incalcat contractul dupa ce Chelsea platise o suma importanta pentru el”, si-au  justificat decizia judecatorii americani.
Cum nu are in conturi atatia bani, Mutu a fost obligat sa renunte la proprietatile sale din Miami, statul Florida. „Briliantul” a incercat sa-si castige dreptatea pe cale civila. Fotbalistul roman a sustinut ca este o incalcare a drepturilor daca va fi obligat sa renunte la casele sale in favoarea lui Chelsea.
In august 2003, Adrian Mutu si Chelsea au semnat un contract de munca pentru o perioada de cinci ani. In 28 octombrie 2004, in urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea avand efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaina, a fost exclus din toate competitiile sportive timp de sapte luni.
In mai 2006, Chelsea a facut o plangere impotriva lui Adrian Mutu pentru a obtine despagubiri pentru incalcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competenta sportiva FIFA a acceptat partial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a facut apel la aceasta decizie, adresandu-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul si a dispus ca Adrian Mutu sa plateasca clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobanda.
La 14 iunie 2010, Tribunalul federal elvetian a anuntat ca a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care romanul era obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea Londra.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.