Dosarul transferurilor: „Greii” fotbalului, achitati

Ioan Becali, Jean Padureanu, George Copos, Cristi Borcea, Victor Becali si Mihai Stoica au scapat cu fata curata in „dosarul transferurilor”.

Dupa trei ani de investigatii, timp in care au avut loc 42 de infatisari, instanta Tribunalului Bucuresti a dat, marti, verdictul in „dosarul transferurilor”, in care opt oameni de fotbal au fost acuzati de procurorii DNA ca au prejudiciat statul roman, FRF si patru cluburi cu suma totala de 13,1 milioane de dolari.
Astfel, Ioan Becali, Cristi Borcea, George Copos, Gica Popescu, Gigi Netoiu, Victor Becali, Mihai Stoica si Jean Padureanu, acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si de evaziune fiscala, au aflat de decizia Tribunalului Bucuresti.
Judecatorii au hotarat ca patronul Rapidului, George Copos, sa fie achitat. El era anchetat in cazurile jucatorilor Cristian Dulca si Florin Bratu, transferati in strainatate la Poohang Stelers, respectiv la Galatasaray.
La randul lor, si Mihai Stoica, in prezent managerul general al Stelei, Cristi Borcea, presedinte executiv al lui FC Dinamo, Jean Padureanu, presedintele clubului Gloria Bistrita si Ioan Becali respectiv Victor Becali, impresari, au fost achitati.
Hotararea luata, marti, de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti va putea fi atacata cu apel. In urma acestei decizii, a fost ridicat si sechestrul asigurator pe anumite bunuri apartinand celor opt inculpati.
Statul roman va trebui sa achite toate cheltuielile de judecata in acest proces.

Ce riscau inculpatii:
Cristian Borcea – spre 15 ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani. Avea sechestru pus pe un imobil in Pantelimon, pe strada Cernica.

George Copos – spre 15 de ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala. Avea sechestru pus pe resedinta familiei, un imobil cu o suprafata de 433 de metri patrati, garaj si pivnita.

Ioan Becali – spre 20 de ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala. Avea sechestru pus pe doua apartamente in Bucuresti.

Victor Becali – spre 20 de ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala. Avea sechestru pus pe un imobil si un teren din Pipera.

Jean Padureanu – 10 ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala. Avea sechestru pus pe apartamentul sau din Bistrita, „singurul sau bun imobil”, dupa cum a declarat la ultimul termen.

Gheorghe Netoiu – cel putin 10 ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani. Avea sechestru pus pe doua imobile din centrul Bucurestiului.

Gheorghe Popescu – cel putin 10 ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala. Avea sechestru pus pe o vila.

Mihai Stoica – cel putin 10 ani de detentie pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani. Avea sechestru pus pe un teren de 500 de metri patrati in Voluntari.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.