Elisabeta Lipă, realeasă în funcția de președinte al Federației Române de Canotaj

Decizia a fost luată de reprezentanții Adunării Generale în cadrul unei întâlniri ce a avut loc vineri, 12 martie, la Târgu Mureș, cu o zi înaintea debutului Campionatului Naţional Individual și Echipe la Ergometru.

Elisabeta Lipă începe astfel cel de-al patrulea mandat de președinte al Federației Române de Canotaj, federație care, în ultimii ani, a obținut cele mai bune rezultate din sportul românesc. Sub conducerea Elisabetei Lipă, canotajul românesc a revenit în vârful clasamentelor cu performanțe extraordinare la nivel european și mondial. 

În anul 2017, canotorii români au adus României 31 de medalii, dintre care 20 de aur. În 2018, sportivii au câștigat 35 de medalii la întrecerile internaționale la categoriile juniori, tineret și seniori, dintre care 18 de aur. Anul 2019 a adus României la Canotaj 24 de medalii, dintre care 12 de aur. Și în 2020, în ciuda impedimentelor cauzate de pandemie, sportivii Federației Române de Canotaj au făcut performanță, aducând acasă 23 de medalii, dintre care 14 de aur.

„Mă bucur enorm că am șansa de a conduce Federația Română de Canotaj încă 4 ani. În special că anul acesta este unul extrem de important. Urmează Jocurile Olimpice de la Tokyo și numeroase competiții internaționale de unde sunt sigură că sportivii noștri se vor întoarce triumfători. Le mulțumesc pentru acest vot de încredere tuturor structurilor și membrilor afiliați Federației Române de Canotaj și le urez mult succes și de acum înainte antrenorilor, staff-ului tehnic și sportivilor. Țin să le mulțumesc în mod special și tuturor partenerilor și sponsorilor Federației”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

„În ultimii ani, mi-am dorit să se pună accent nu doar pe Lotul de Seniori, ci și pe Loturile de Juniori și Tineret. Acest lucru s-a întâmplat, iar rezultatele extraordinare nu au întârziat să apară. Avem canotori extrem de valoroși în toate loturile și numărul impresionant de medalii obținute de ei în ultimii ani demonstrează acest lucru. De asemenea, dăm o foarte mare importanță bazelor de pregătire din țară, adevărate pepiniere de sportivi cu potențial de a deveni campionii de mâine. Sunt convinsă că, și de acum înainte, Federația Română de Canotaj va continua să facă performanță și să le ofere românilor numeroase motive de mândrie”, a adăugat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj

La Adunarea Generală au fost prezenți și ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, precum și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.