Europa League: Gazon de un milion de euro pentru finala de la Bucuresti

national arena

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, si Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), au prezentat vineri o informare privind ultimele lucrari si investitii necesare la Arena Nationala in Bucuresti, pentru gazduirea finalei Europa League din 9 mai, inclusiv instalarea unui nou gazon in valoare de 4 milioane lei, aproape un milion de euro.

Cu doua luni inaintea finalei din 9 mai, primarul general Sorin Oprescu afirma ca lucrarile nu sunt de importanta majora si se refera la extinderea spatiilor pentru media din stadion, a parcarii etajate de masini si a parcarilor exterioare pentru carele de televiziune si schimbarea suprafetei de joc, o investitie de 4 milioane lei ce va fi suportata de Primaria Generala a Capitalei.
Meciul Dinamo Bucuresti – Gaz Metan Medias (2-0), de sambata trecuta, a fost ultimul eveniment gazduit de Arena Nationala, unde lucrarile de inlocuire a gazonului incep de sambata 10 martie si se vor incheia intr-o luna, in functie si de conditiile meteorologice.
Noul gazon va fi furnizata si instalata de STRI, o firma specializata in suprafete naturale si artificiale de joc, autorizata de UEFA. In costul lucrarii intra schimbarea si a unui strat de nisip de 10 cm din baza terenului si inchirierea pana in luna noiembrie a unei instalatii de lumina artificiala pentru prinderea si cresterea ierbii. Costul suprafetei de joc se incadreaza in tarifele normale la marile stadioane, iar in acest caz Primaria Capitalei face si o economie de 300.000 euro, prin inlocuirea gratuita a stratului de nisip si inchirierea instalatiei de iluminat artificial.
Sorin Oprescu a reamintit ca primele doua suprafete de joc instalate pe Arena Nationala au fost platite de constructor, iar noul gazon va fi achitat de Primaria Generala. Noua suprafata de joc nu are un termen de garantie, rezistenta sa fiind determinata de conditiile meteo si de solicitarile la care va fi supus. Iluminarea si aerarea insuficienta la un stadion acoperit acoperit ca National Arena diminueaza durata de viata a suprafetei de joc.
De la inaugurarea sa, Arena Nationala a gazduit 18 evenimente la care au asistat 500.000 de spectatori, fara a se lua in calcul cele 100.000 de persoane care au vizitat stadionul pe 6 august 2011. S-au disputat 3 meciuri in Liga Campionilor, 6 meciuri in Europa League, 3 jocuri ale echipe nationale (2 oficiale si 1 amical) si 6 meciuri de campionat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.