Home Sport Europa League: VICTORIE pentru FC Botosani! I-a invins pe georgieni la ei...

Europa League: VICTORIE pentru FC Botosani! I-a invins pe georgieni la ei acasa cu un scor de 3-1.

Pentru fotbalistii de la FC Botosani, drumul continua in Europa League, dupa meciul de joi seara, cand echipa botosaneana i-a invins pe georgieni la ei acasa, pe stadionul din Tbilisi. Cum a fost meciul?

Echipa botosaneana a ajuns in turul al doilea al Europa League, cu o victorie cu 3-1 in fata  FC Tskhinvali, dupa egalul de pe Municipalul din Botosani. 
 
Este o victorie care a adus mare bucurie in randul suporterilor echipei moldovene. In mare masura, meritul ii revine lui Dan Roman, care a trimis de doua ori balonul in poarta echipei adverse.
 
Al treilea gol a fost inscris de Paul Batin.  
 
Nu se poate spune ca botosanenii au avut un meci greu. Echipa georgiana  a jucat destul de prost ca sa nu le puna mari probleme romanilor. Ba chiar, singurul gol pe care l-au inscris a venit in urma unei greseli a botosanenilor, in urma careia s-a dictat 
 
Primul gol al meciului a venit la sase minute dupa inceperea partidei. Dan Roman a sutat de la 16 metri si a inscris. 
 
Acelasi fotbalist a fost la un pas de majorarea avantajului pentru echipa sa cu doar doua minute mai tarziu, cand a trimis mingea spre poarta, balonul lovindu-se de bara transversala.
 
In minutul 60 vine si al doilea gol al meciului, inscris tot de Dan Roman, dupa o centrare in careu a lui Vasvari.
 
Patru minute mai tarziu, echipa georgiana obtine o lovitura de la 11 metri, dupa o greseala a lui Cucu, o interventie neinspirata a acestuia, iar in minutul 65 Kilasonia inscrie pentru TSKHINVALI. Scorul devine pe tabela 1-2. 
 
O noua modificare de scor intervine in minutul 68, cand echipa botosaneana ajunge sa majoreze diferenta de scor la doua puncte. Batin preia de la Iliev mingea, intra in careu si inscrie. Al treilea gol al botosanenilor!
 
Scorul ajunge la 1-3, si asa va ramane pe tabela de marcaj pana la fluierul final al partidei, in minutul 94.
 
A fost un meci in care s-a si faultat mult. Trei cartonase galbene si doua rosii au fost aratate de arbitri jucatorilor, pe parcursul meciului. 
 
Echipele au aliniat la start: 
 
FC Tskhinval –  Nadiradze – Tertvadze, Kakubava, Kilasonia, Bachiasvili – Makharoblidze, Kardava, Gigauri, Ivanisvili, Katcharava, Tatkrialasvili. 
Rezerve: Migineishvili, Maisashvili, Kachkachishvili, Burdzenadze, Lekvtadze, Lobjanidze, Shulaia 
Antrenor: Kakha Katcharava 
 
FC Botosani: Iliev – Patache, Cordos (c), Plamada, Browne – Cucu, Vasvari, Ivanovici, Raul Costin, Martinus – Roman. 
Rezerve: Plesca, Croitoru,  Acsinte, Hadnagy, Dimitrov, Brata, Batin. 
Antrenor: Leo Grozavu 
 
Arbitri: Nikolay Yordanov, Ivan Valchev, Georgi Todorov (Bulgaria) 
 
Victoria din primul tur al Europa League trebuie privita cu realism. Adversarii botosanenilor nu au fost dintre cei mai dificili. Asadar, fotbalistii sa nu cada in euforie. Au in fata doua meciuri extrem de grele, cu o echipa care nu seamana deloc cu FC Tskhinval. Este vorba de Legia Varsovia. Sperante exista insa pentru o victorie a echipei moldovene. Succes botosanenilor mai departe!
 

Exit mobile version