Eveniment premiera la Botosani, cu mari campioane ale canotajului in prim plan

Municipiul Botosani a gazduit, sambata, un eveniment sportiv in premiera, onorat de prezenta unor mari campioane plecate spre performanta de pe meleaguri botosanene: Elisabeta Lipa, in prezent ministrul Tineretului si Sportului, si Georgeta Damian Andrunache. La Sala Polivalenta „Elisabeta Lipa”s-a desfasurat, sambata, Campionatul National de Canotaj – ergometru.

Asta dupa ce, vineri, a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Romane de Canotaj, cu reprezentanti ai cluburilor din tara, si prezenta presedintelui FRC, Adrian Poeana. Cu alte cuvinte, timp de doua zile, Botosaniul a fost capitala canotajului romanesc, dupa 25 de ani de la infiintarea sectiei de canotaj a Clubului Sportiv Botosani.  
 
Aproape 400 de persoane, sportivi si oficialitati, au venit la Botosani pentru acest eveniment din lumea sportului. 15 sportivi de la CS Botosani au intrat in concurs la acest campionat.   
 
La Adunarea Generala a Federatiei Romane de Canotaj, eveniment organizat intr-una din salile de conferinta ale hotelului Rapsodia, au fost prezenti prefectul Dan Nechifor, presedintele CJ Gheorghe Sorescu si senatorul Doina Federovici. Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, a participat din partea primariei.
 
 
S-au insiruit problemele canotajului botosanean, scotandu-se in evidenta situatia, greu de inteles, de a nu avea o baza de pregatire in judet pentru canotaj, desi ca suprafata de luciu de apa, judetul Botosani este al doilea pe tara. Cu toate acestea, a plouat cu promisiuni din partea reprezentantului Primariei, Florin Egner aratandu-se de un optimism uimitor. Daca am lua in serios promisiunile sale, ar insemna ca problemele canotajului romanesc se vor rezolva in Botosani, ca vom oferi sportivilor canotori conditii pregatire de mai bune ca la Snagov, si asta cat de curand, in doar cateva luni de zile. Marea campioana Georgeta Damian Andrunache (foto 1) a spus insa, printre altele, cateva cuvinte care descriu cel mai bine zona aceasta a promisiunilor: „Din pacate, sunt multe promisiuni inainte de alegeri si foarte putine se materializeaza dupa”.
 
 
Georgeta Damian Andrunache a mai afirmat: „Imi doresc ca oamenii de aici sa se tina de cuvant. Botosaniul are multe resurse. La rezultatele pe care le are canotajul, mult mai multe baze ar trebui…Colegii mei din tara au venit pentru prima data in Botosani si am avut satisfactia sa aud cuvinte de lauda : vai ce frumos este, ce curat, ce oameni. Botosaniul are resurse, are oameni cu potential. Daca au facut un oras asa frumos si curat, sa faca si ceea ce promit.”
 
„Am spus ca atunci cand se va deschide acea baza sportiva nautica, cand se va deschide acea pista de canotaj, voi intra in barca sa inaugurez pista. Sa las o dara din aurul pe care l-am castigat”, a promis apoi campioana.
 
La randul sau, Elisabeta Lipa (foto 2) a declarat ca in Botosani s-ar putea organiza si un campionat de viteza, daca ar fi o baza nautica pentru canotaj.
 
 
„Este un moment aniversar pentru Clubul Sportiv Botosani, este prezenta si doamna Damian care a facut parte din pepiniera Clubului Sportiv Botosani. Sper ca fetitele si baietii sa vada ce inseamna sa fii campion…Eu sunt ferm convinsa ca pe unii ii veti revedea la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice”, a punctat  Elisabeta Lipa, dupa Adunarea Generala a Federatiei Romane de Canotaj.
 
Sambata, la Sala Polivalenta s-a dat startul Campionatului National de Canotaj  ergometru, prima festivitate de premiere a sportivilor avand loc spre amiaza, dupa ora 11:00, cand din partea Federatiei Romane de Canotaj, li s-au oferit sportivilor medalii, diplome si tricouri. Au participat si oficialitati locale, presedintele CJ Botosani, Gheorghe Sorescu (foto 3), dar si prefectul Dan Nechifor. Senatorul Doina Federovici si deputatul Liliana Minca au fost, de asemenea, prezente in sala.
 
 
Oficialitatile au primit cate o diploma speciala din partea Clubului Sportiv Botosani.
 
„Din ce vedeti aici, probabil unul sau doi sportivi vor ajunge la Olimpiada”, a declarat Elisabeta Lipa, explicand ca acesti tineri sunt sperante pentru Jocurile Olimpice din 2020. 
 
„Loturile mari, baieti si fete, cei care vor ataca Jocurile Olimpice din acest an, sunt la ora actuala in Spania, la pregatire pe apa calda. Pe cei de astazi ii vom vedea la Jocurile Olimpice din 2020”, a precizat ministrul Elisabeta Lipa.
 
 
Referitor la Jocurile Olimpice, ministrul Tineretului si Sportului si-a declarat optimismul. 
 
„Am asteptări foarte mari de la canotori si de la canotoare. Dupa trei editii ale Jocurilor Olimpice, avem in sfarsit calificate doua echipaje la masculin, avem un echipaj la feminin. Am speranta ca lotul de sportivi care in aceasta luna se regaseste in pregatire in Spania, nu doar sa se califice, ci sa lupte pentru o medalie pe podiumul olimpic”, afirma Elisabeta Lipa.

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.