FC BOTOSANI: Calificare istorica in Liga I!

Sambata, 18 mai, dupa victoria clara cu Sportul Studentesc, echipa locala de fotbal s-a calificat in Liga I a campionatului national de fotbal din tara. Insa, aceasta bucurie este umbrita de licentierea echipei cu stadionul de la Iasi. Primarul Portariuc si viceprimarul Andrei au promis ca pana la mijlocul lunii iulie, cand va incepe un nou sezon al campionatului national de fotbal, stadionul va fi modernizat pentru a primi licentierea. Deocamdata proiectul modernizare a fost abia introdus in sistemul electronic de licitatii SEAP. Fostul primar Catalin Flutur critica dur lipsa de interes din partea actualei administratii locale fata de acest eveniment fotbalistic foarte important pentru municipiul Botosani.

In meciul de sambata, 18 mai, cu Sportul Studentesc, echipa locala s-a impus fara nicio emotie cu scorul de 4-0. Asa cum ne-a obisnuit, FC Botosani a deschis scorul inca din minutul 2 al jocului prin George Carjan. Au urmat apoi Hadnagy in minutul 11, dubla lui Vraciu in minutele 33 si 35, iar finalul i-a apartinut lui Acsinte cu golul din minutul  83.

FC Botosani: Petrache – tepes, Ursu, C. Dinu (cpt.), Acsinte – Maghici, Vasvari, M. Croitoru, Vraciu – Carjan, Hadnagy
Antrenor: Cristian Popovici

Sportul Studentesc: Valceanu – Banita, C. Mihai, St. Popa, Rita – Olaru, M. Vlad, Paturca, Bg. Barbu (cpt.) – Mares, Farima
Rezerve: Cherry – G. Dumitrescu, Tudor, Leafu, M. Sumudica, Stanit, Buliga
Antrenor: Daniel Timofte

Imediat dupa meci, vestiarele echipei locale rasunau de cantecele de bucurie ale jucatorilor de la FC Botosani. Petrecerea a continuat la Botosani, unde zeci de suporteri i-au asteptat pe jucatori pentru a se bucura impreuna.

Inarmati cu steaguri si o toba, suporterii au cantat mai bine de o ora in fata stadionului Municipal alaturi de toata echipa de la FC Botosani.

Si actionarii sunt in al noualea cer dupa ce echipa lor a reusit o performanta istorica pentru clubul de local de fotbal. Deja acestia au anuntat ca in urmatoarea etapa a returului din Liga a II-a a serie I va fi organizat organizat un spectacol pentru sarbatori promovarea echipei de fotbal.

„Va fi un spectacol foarte frumos si vom sarbatori promovarea in Liga I impreuna cu suporterii. Vom invita fostii antrenori, fostii jucatori de la acest club. Vor veni Belodedici si Vladoiu”, a anuntat Cornel Sfaiter, unul din cei doi finantatori ai FC Botosani.

Pe langa bucuria promovarii, principalul finantator al clubului Valeriu Iftime spune ca principala lui grija este acum plata restantelor financiare si a primei de promovare.

„Din acest moment incepe greul. Avem de achitat restantele la jucatori si prima de promovare ceea ce nu este deloc usor vorbim de o suma mare de bani. Va fi o perioada dificila. Ma bucur ca sunt si altii care cauta finantare pentru club. Cu siguranta vom gasi banii necesari pentru a rasplati munca jucatorilor si antrenorilor”, a spus Valeriu Iftime.

La meciul cu Sportul Studentesc a participat si viceprimarul Cosmin Andrei. Cu aceasta ocazie, acesta a promis in fata oficialilor clubului ca la mijlocul lunii iunie vor incepe lucrarile de modernizare a stadionului. El chiar insista si spune ca, daca va castiga o firma puternica, lucrarile pot fi terminate si in trei saptamani.

„La jumatatea lunii iunie sper sa inceapa lucrarile la stadion. Important este sa gasim o firma puternica si care poate termina in trei saptamani investitia. Daca va fi nevoie, se va lucra in trei schimburi si sunt convins ca vom reusi. Ma voi ocupa de aceasta problema si voi fi zilnic la stadion pentru a urgenta pe cat posibil lucrarile. Vom incepe cu extinderea vestiarelor, montarea turnichetilor si a camerelor de supraveghere, care sunt obligatorii. Celelalte lucrari pot fi finalizate pana la etapa a treia cand vom juca din nou pe Municipal. Totul este sa nu avem vreo contestatie la licitatie”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Legat de situatia stadionului Municipal, si suporterii echipei locale au luat atitudine. Acestia sunt decisi sa protesteze in strada in cazul in care echipa va debuta in Liga I la Iasi si nu pe stadionul Municipal. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat ca nu va avea nicio o obiectie de a autoriza aceasta actiune de protest atat timp cat manifestarea va fi una pasnica.

Promovarea in Liga I inseamna si cheltuieli mult mai mari fata de cele din liga secunda, adica un buget mult mai mare alocat acestui club. Legat de acest subiect, Cornel Sfaiter a declarat ca bugetul este deja creionat, dar inca se cauta noi sponsori pentru club.

„In Liga I, greul pe noi pica, adica pe mine si pe finantatorul Valeriu Iftime, un om deosebit, cu care am conlucrat excelent in acesti ani de cand sunt la conducerea clubului. Avem deja un buget creionat pentru acest an calendaristic, in care numai salariile angajatilor, antrenori si jucatori, ne costa 700.000 de euro. Vom face si cinci-sase achizitii, dar nu mai multe, pentru ca echipa e buna si a dat dovada de forta in Liga a II-a”, a explicat Cornel Sfaiter.

In schimb, Primaria municipiului Botosani este zgarcita in acest sens. Abia a scos suma de 300.000 de lei, bani care vor fi folositi pentru modernizarea stadionului. Pana in prezent, este cel mai mic buget acordat in ultimii sapte clubului de fotbal local mai ales ca in sezonul urmator FC Botosani va juca in Liga I.

Si fostul primar Catalin Flutur a criticat virulent lipsa de sprijin din partea actualei administratii locale in conditiile in care echipa locala a reusit o performanta istorica. Mai ales ca acest eveniment fotbalistic va avea un impact pozitiv pentru municipiul Botosani.

Catalin Flutur mai sustine ca in cei opt ani cat a condus primaria a alocat banii necesari pentru modernizarea stadionului astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile pentru Liga a II-a si pentru disputarea meciurilor nationalei de tineret a Romaniei.

„Stadionul asta am reusit sa-l facem incat sa avem si meciuri internationale la Botosani. O statie de amplificare, niste camere video, niste turnicheti si niste toalete, nu trebuiau prinse toate in acelasi proiect. Se puteau face proiecte mai mici. Cea mai mare minciuna care s-a spus este faptul ca actuala administratie a alocat cei mai multi bani. De anul trecut nu s-a alocat un leu pentru fotbal. A fost bugetul anului trecut si sunt banii alocati de Consiliul Local trecut. Anul asta clubul de fotbal nu a incasat niciun leu iar pe investitii de asemenea niciun leu. Cum poti sa aloci cel mai mic buget, in anul in care intri in divizia A? Este ceva infiorator. Cand ai obiectiv promovarea in divizia A, in paralel trebuia sa se mearga si cu stadionul”, a spus Catalin Flutur.

Fostul edil Catalin Flutur considera ca primaria trebuia sa aloce o suma mult mai mare pentru sustinerea echipei si nu mai mica decat in ultimii ani si aste deoarece bugetul clubului se va dubla.

„Nu se poate sa aloci si cel mai mic buget echipei din ultimii sapte ani, cand intri in divizia A si e clar ca este nevoie de mai multi bani. Este cel mai mic buget alocat echipei. Trebuia orice efort pentru a nu ne face de ras. Cum pot sa dai trei miliarde pentru refacerea stadionului cand trebuie sa indeplinim niste conditii de licentiere pentru divizia A si sa dai 10 miliarde pentru skatepark si perete de catarat?”, a concluzionat Catalin Flutur.

Ultimele doua meciuri ale echipei FC Botosani vor fi cu CS Otopeni si Delta Tulcea, pe care chiar daca le va pierde, ros-alb-albastrii raman lideri in seria I a ligii secunde.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.