FC BOTOȘANI – CONCORDIA CHIAJNA 2-1! Un meci spectaculos umbrit de arbitrajul defectuos!

Tot 2-1 pentru gazde a fost și scorul la loviturile de la 11 metri neacordate de centralul Călin Iulian. Analizând fazele controversate, Ion Crăciunescu a confirmat faptul că nu s-au acordat cele trei penalty-uri: două în favoarea Botoșaniului și una pentru Concordia.

FC Botoșani a obținut o victorie frumoasă disputată pe teren propriu contra Concordiei Chiajna, scor 2-1, deși trupa antrenată de Costel Enache a evoluat pentru aproximativ un sfert de oră în inferioritate numerică.

Ilfovenii au deschis scorul după 27 de minute de joc, când Batin a profitat de o neînțelegere în apărarea gazdelor și l-a învins pe Cobrea cu un șut din interiorul careului.

În partea secundă, Botoșaniul a avut nevoie de doar două minute pentru a întoarce rezultatul. Buș a egalat în minutul 53, cu un șut de la marginea careului mic, după o pătrundere excelentă a lui Moruțan pe partea dreaptă, iar Mihai Roman a adus gazdele în avantaj două minute mai târziu, după ce a marcat din poziție de unu la unu cu Bălgrădean.

În minutul 78, FC Botoșani a rămas în 10 oameni, când Olimpiu Moruțan a primit al doilea cartonaș galben pentru simulare.

Chiajna a presat pe final, când Cristescu a cerut și un penalty pentru o intervenție a lui Cobrea, dar fără a influența tabela de marcaj.

Echipa antrenată de Vasile Miriuță rămâne fără victorie în acest sezon din Liga 1, în timp ce Botoșani revine pe podium, pe locul secund, cu un punct peste CS U Craiova și FCSB și la trei în spatele lui CFR Cluj.

Chiar dacă FC Botoșani a câștigat disputa de pe teren propriu, 2-1 contra Concordiei Chiajna, totuși trebuie remarcat marile probleme de arbitraj.

La finalul meciului, Ion Crăciunescu a analizat fazele controversate și a ajuns la concluzia că centralul Iulian Călin nu a acordat trei lovituri de la 11 metri: două în favoarea Botoșaniului și una pentru Concordia Chiajna.

În minutul 45+2, la scorul de 1-0 pentru Chiajna, Mihai Roman a trecut de doi apărători ai ilfovenilor și a fost oprit în careu de Feussi, la o fază la care Roman a rămas întins pe gazon în urma contactului.

Verdictul lui Ion Crăciunescu: penalty.

În minutul 77, la scorul de 2-1 pentru Botoșani, Olimpiu Moruțan a văzut al doilea cartonaș galben pentru simulare, după ce a căzut în careu în urma unui duel cu Tipurici. Deși mijlocașul Botoșaniului a cerut lovitură de la 11 metri, Iulian Călin a decis să-i acorde „galben”.

Verdictul lui Ion Crăciunescu: penalty.

În minutul 88, a venit rândul oaspeților să ceară lovitură de la 11 metri la o fază la care Cristescu a rămas singur cu Cobrea și a fost lovit de goalkeeperul gazdelor, după ce a reluat mingea peste poartă. Nici de această dată centralul partidei nu a arătat punctul cu var.

Verdictul lui Ion Crăciunescu: penalty.

„În ultimele patru meciuri am jucat bine. Suntem echipă mică și nu iese nimeni să vorbească, dar penalty mai clar decât la Cristescu nu am văzut. În trei jocuri am fost dezavantajați clar. Băieții au jucat bine, dar din păcate greșelile individuale ne costă. Botoșani este o echipă bună, dar azi nu merita victoria. Dacă nu făceam greșelile individuale, nu pierdeam niciodată azi”, a spus Vasile Miriuță.

În schimb, antrenorul de la FC Botoșani a trăit toate sentimentele posibile. De la tristețe la bucurie, de la extaz la agonie și încheiat cu cu multă mulțumire. Dar a ținut foarte mult să remarce caracterul și mentalitatea jucătorilor.

„Astăzi am fost plimbat pe toată gama sentimentelor. Am avut trăiri, mă simt obosit, dar împlinit profesional. Trebuie să remarc un lucru. Dacă prezentați asta, trebuie să subliniați caracterul jucătorilor și echilibrul lor mental. Asta am remarcat eu. Am gestionat bine din punct de vedere tactic. Am controlat jocul, dar în acelasi timp am vrut să nu fim vulnerabili pe momentul defensiv. Singurele momente când am suferit defensiv și am avut ceva emoții au fost ultimele minute când am rămas în 10”, a spus Costel Enache.

Echipele de start

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Burcă, Miron, Mușat – Tincu, Bordeianu – Roman, Moruțan, L. Buș – D. Popa.

Rezerve: Ed. Pap, Plămadă, Kuku, Ciaccheri, Chitoșcă, Serediuc.

Antrenor: Costel Enache

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Feussi, Tipurici, Zeba, Bucurică – Albu, Babici – Kortzorg, M. Cristescu, Fota – Batin.

Rezerve: Drăghia, Pena, Răducanu, Deaconu, Spehar, Grădinaru.

Antrenor: Vasile Miriuță

Arbitru: Călin Iulian (Argeş) / Asistent 1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti) / Asistent 2: Stroe Gabriel Sabin (Argeş) / Rezervă: Popa Cătălin (Argeş) / Observator: Boca Sorin (Iaşi)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.