FC Botoșani depășește Dinamo în clasament după victoria cu 2-0, obținută luni seara în Liga I

Cu un gol în minutul 3 (Oaidă R.) și încă unul pe finalul partidei (Fabbrini D. min. 91), FC Botoșani a reușit să mai „înfigă un pumnal în inima câinilor rosii”, determinându-l pe Cornel Dinu, unul dintre cei mai apreciați dinamoviști din istoria clubului, să descrie (în cadrul emisiunii Minutul 91 de pe Telekom TV) apărarea echipei bucureștene că fiind un fel de „strecurătoare” și să prevadă un viitor apropiat destul de sumbru nou-instalatului antrenor Claudiu Niculescu.

Fără a socoti drept vinovați în mod special pe fostul (Florin Bratu) și actualul antrenor, Niculescu, Dinu consideră că din lotul lui Dinamo fac parte prea mulți jucători care se potrivesc sintagmei „cu capul nu ajung, cu stângul nu pot și cu dreptul nu știu”. Drept urmare, locul ocupat în acest moment de Dinamo, 12, nu este chiar surprinzător, în condițiile în care anul trecut bucureștenii au ratat în premieră calificarea în Play-Out.

Totuși, Dinamo nu a început deloc rău sezonul actual, învingând FC Voluntari cu 1-0 în prima etapă, remizând apoi în deplasare cu FCSB, scor 3-3, și pierzând greu la Medias, scor 3-2. Au urmat apoi victoriile de acasă cu FC Viitorul, 1-0, în chiar primul meci de după încheierea unui contract de sponsorizare cu casa de pariuri Unibet, nume extrem de greu pe piața internațională de gambling online, și cu Hermannstadt, 2-1, în timp ce pe terenul campioanei pierduseră cu 3-1. Din acel moment Dinamo nu a mai simțit gustul victoriei decât în Cupa României (3-1 pe terenul echipei Dacia Unirea Brăila), pierzând de 4 ori și remizând o singură data, perioadă în care au înscris un gol și au primit 8.

De cealaltă parte, FC Botoșani reușește cea de-a doua victorie din acest sezon după cea din etapa a doua, 2-0 contra lui Hermannstadt, urcând astfel pe locul 11, la 7 puncte de ultima clasata și la 9 de FCSB, liderul Ligii I. Interesant este faptul că moldovenii au remizat în acest sezon cu mai toate echipele puternice din Liga I: 1-1 la Cluj, 2-2 la Craiova, 1-1 cu Astra și 2-2 pe terenul lui FCSB, însă au cedat în fața unor echipe mai modeste, cum ar fi Concordia Chiajna, Dunărea Călărași sau Poli Iași.

În etapa viitoare, programată între 19 și 22 octombrie, Dinamo primește vizita Dunării Călărași iar FC Botoșani are o deplasare destul de dificilă la Medias, formație ce a câștigat 4 din ultimele 5 meciuri disputate în Liga I.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.