FC Botoșani deschide sezonul fotbalistic 2021/2022

Echipa antrenată de Marius Croitoru va întâlni joi seară, la ora 20.30, pe Stadionul Municipal Botoșani echipa bucureșteană FCSB.

Cea de a 104-a ediţie a principalei competiţii interne va fi deschisă de unul dintre cele mai interesante dueluri din ultimii ani, cel dintre FC Botoşani şi FCSB, două echipe care, în stagiunea trecută, au practicat un joc ofensiv de foarte bună calitate.

Moldovenii au devenit o certitudine a Ligii 1, ei aflându-se la startul celui de-al nouălea sezon pe prima scenă. Aceştia nu se vor mai putea baza pe căpitanul din precedentele ediţii, Jonathan Rodriguez, transferat de CFR Cluj, şi pe Hamidou Keyta, cel mai bun marcator din istoria botoşănenilor pe durata unui campionat, 14 goluri în ediția 2020-2021.

De partea cealaltă, bucureştenii pornesc la drum cu gândul la câştigarea titlului, asta după ce în ediţia precedentă s-au aflat la finalul a 25 de etape pe prima poziţie din clasament. Un avantaj al roş-albaştrilor este dat de faptul că, în mare parte, lotul a rămas neschimbat. Totuşi, de notat plecarea lui Lucian Filip, cel care a îmbrăcat tricoul echipei, fără întrerupere, din 2012.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de 20 de ori în principala competiţie internă, un joc a fost câştigat de FC Botoşani, 15 de către bucureşteni, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 22 septembrie 2013, FC Botoşani – FCSB 1-2, marcatori Dinu, respectiv Szukala şi Piovaccari.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în returul stagiunii 2013/2014, pe 31 martie, FCSB – FC Botoşani 4-0.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 8 noiembrie 2015, FCSB – FC Botoşani 5-3.

Singura remiză albă s-a consemnat pe 27 noiembrie 2016, pe „Arena Naţională”.

Unicul succes din contul moldovenilor: 29 iulie 2019, FCSB – FC Botoşani 0-2.

Cea mai recentă întâlnire directă: 6 mai 2021, FC Botoşani – FCSB 1-3.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

AICI puteți citi Programul complet al sezonului fotbalistic 2021/2022 din Liga I!

Foto: Liga Profesionistă de Fotbal

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.