FC BOTOȘANI – DINAMO BUCUREȘTI: 0-0. O remiză cât o victorie pentru gazde! Ce a spus legenda dinamovistă Cornel Dinu despre acest meci!

În ciuda ploii mărunte, partida a fost una încinsă, care nu a fost lipsită de ocazii de infarct dar și cu două eliminări.

Partida dintre FC Botoșani și Dinamo București s-a terminat cu scor alb și pentru portarii celor două echipe, Cobrea și Penedo, au fost într-o mare formă.

Prima ocazie a aparținut gazdelor, când Penedo a respins șutul lui Laurențiu Buș în minutul 17.

Dinamo a contracarat abia în minutul 51, când centrarea înșelătoare a lui Filip a fost la un pas să-l păcălească pe Cobrea. Goalkeeper-ul botoșănenilor s-a repliat însă și a respins mingea în lateral.

În minutul 53, gazdele au rămas în 10, după ce fostul dinamovist Nicolae Mușat a avut o intrare extrem de dură asupra lui Hanca.

Cu om în plus, Dinamo s-a aruncat în atac pentru a forța victoria. Costache l-a servit excelent pe Nemec în minutul 59, dar slovacul a ratat inexplicabil din doar câțiva metri.

În minutul 63, Nemec i-a întors serviciul lui Costache, însă tânărul dinamovist a fost blocat în ultimul moment de Burcă.

Dinamo a avut o ocazie uriașă în minutul 73. „Câinii” au plecat pe un contraatac periculos, Cobrea a respins în față șutul lui Rivaldinho, mingea a ajuns la Nemec, care a trimis însă mult peste dintr-o poziție favorabilă.

Trei minute mai târziu, egalitatea numerică a fost restabilită după ce Katsikas l-a faultat dur pe Kuku.

Cu 10 minute înainte de final, Dinamo a avut o nouă ocazie uriașă, Miron respingând miraculos șutul lui Rivaldinho la care Cobrea ar fi fost bătut.

În minutul 83, Laurențiu Buș a prins un șut bun, însă Penedo a fost din nou atent și a respins în lateral.

Cobrea i-a salvat pe botoșăneni în minutul 84, respingând în corner șutul lui Rivaldinho de la marginea careului.

FC Botoșani a urcat pe locul 4, cu 25 de puncte, în timp ce Dinamo e în continuare în afara play-off-ului. „Câinii” sunt pe locul 7 cu 21 de puncte, la două lungimi de Viitorul, cu care are meci direct etapa viitoare.

Echipa de start:

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat – Bordeianu, Tincu – M. Roman, Moruțan, L. Buș – D. Popa

Rezerve: Pap, Oaidă, Dumitraș, Târnăvan, Plămadă, Serediuc, Kuku

Antrenor: Costel Enache

Dinamo București: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Mahlangu, Anton – Costache, Nascimento, Salomao – Nemec

Rezerve: Brănescu, Corbu, Dudea, Oliva, Hanca, Bokila, Rivaldinho

Antrenor: Vasile Miriuță

Arbitru: Horațiu Feșnic
A1: Valentin Avram
A2: Gero Szabo

Partida dintre FC Botoșani și Dinamo (0-0) a consemnat în minutul 18 două faze în care ambele echipe au cerut penalty.

Mai întâi, în urma unui atac dinamovist, mingea centrată de Salomao a atins mâna lui Ungurușan, însă arbitrul Horațiu Feșnic a lăsat jocul să continue.

„Distanța e mică, nu e intenție. Arbitrul a luat decizia corectă”, a explicat la pauză fostul mare arbitru Ion Crăciunescu.

La faza imediat următoare, FC Botoșani a plecat pe contraatac, moldovenii cerând penalty după ce Daniel Popa a trimis o minge în Nedelcearu.

„Dinamovistul are mâna pe lângă corp. Din nou, Feșnic a judecat corect: n-a fost penalty”, a precizat Ion Crăciunescu.

Costel Enache, antrenorul lui FC Botoșani, a analizat prestația echipei sale în meciul de pe teren propriu cu Dinamo și s-a arătat mulțumit de rezultat.

„Am făcut un joc echilibrat. A fost o perioadă bună pentru Dinamo când avea un om în plus. Au avut ocazii bune, dar noi am scăpat bine de acel moment. Trebuie să-mi felicit jucătorii pentru că au gestionat bine acea perioadă a meciului. Cred că a fost exact cum am anticipat. Faptul că nu marcă e o bilă gri, dar în același timp trebuie să vedem și cu cine am jucat. Nu trebuie să ascundem lucrurile. Noi suntem o echipă cu o organizare defensivă foarte bună. Eu mă declar mulțumit că nu luăm gol. Play-off-ul e un obiectiv pe care noi îl atacăm. E șansa noastră. Ar fi păcat să nu gestionăm această șansă. Drumul e destul de lung. Nicolae Mușat a făcut o greșeală, dar nu e singurul care greșește. El e conștient de greșeala sa. El ne-a ajutat până atunci și știu că o va face și de acum încolo. E normal ca noi în grup să ne acceptăm greșelile”, a spus Costel Enache.

Vasile Miriuță consideră că ratările lui Adam Nemec din meciul terminat la egalitate cu FC Botoșani au venit și în urma informațiilor apărute conform cărora atacantul dinamovist este dorit de FCSB.

„A fost un meci bun. Se știe că aici se câștigă greu. Până la urmă este un rezultat echitabil. Eu cred că am presat când am avut un om în plus, dar trebuie să o bagi în poartă când ești în gura porții. Când ai 5-6 ocazii, trebuie să dai gol! Se poate ca Adam Nemec să fie influențat de informațiile din presă de tot ratează. A avut câteva ocazii bune. Ce să-i fac, să-i iau gâtul acum?! Eu am încredere în el. Nu știu dacă s-a înțeles FCSB și cu jucătorul. În acest moment n-am nicio problemă cu el. Am o singură problemă cu el, faptul că n-a înscris. FC Botoșani are un public minunat. 90% din cei prezenți pe stadion au fost steliști. Și noi am avut suporteri în tribune și le mulțumim pentru suportul lor”, a spus Vasile Miriuță.

În schimb, legenda dinamovistă Cornel Dinu a criticat în termeni duri jocul lui Dinamo din meciul cu FC Botoșani. „Procurorul” cataloghează actuala echipă a „câinilor” drept cea mai slabă din istoria alb-roșiilor.

„Îmi vin multe în minte după acest meci. E o mare suferință văzând cum aceste două echipe chinuie fotbalul. Dinamo are șanse mici să prindă play-off-ul. E cea mai slabă generație din istoria lui Dinamo. Nu se văd îmbunătățiri. Sunt lucruri foarte ciudate în ceea ce privește componența lotului. La Miriuță nu se vede că încearcă să schimbe ceva într-una din cele mai slabe distribuții din istoria fotbalistică a lui Dinamo. Jocul îmi aduce aminte de melodia «Ce dor, ce chin, ce jale». N-au existat mai mult de trei acțiuni, nu am văzut nicio concepție de joc. Nici Dinamo și nici Botoșani nu se pot detașa de mentalitatea distructivă a fotbalului românesc. Am văzut o jale fotbalistică!. Greșelile mari s-au făcut în această vară. E inadmisibil să dai afară mijlocașii Nistor, Busuladzici și Palici! Săracul Anton, mai e și căpitanul echipei, nu joacă nimic! Îmi aduce aminte de Mărgăritescu, un alt băiat pe care îl mângâia iarba pe șort. Mahlangu e doar un cărător de mingi. Nascimento merge eventual să urmărească un meci de ping-pong. Bokila și Rivaldinho, aceste două calamități ale atacului, nu au făcut nimic pe final. Nu înțeleg de ce a fost sacrificat Nemec, care mai avea o șansă. Bokila are o alergare de struț, nicidecum de jucător. E foarte dureros ce se întâmplă”, a spus Cornel Dinu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.