Home Sport FC Botoșani – Gaz Metan 2-1. Unii cu ocaziile, alții cu victoria...

FC Botoșani – Gaz Metan 2-1. Unii cu ocaziile, alții cu victoria (VIDEO)

FC Botoşani a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe Gaz Metan Mediaş, în etapa a XX-a a Ligii 1 Casa Pariurilor.

Chiar dacă moldovenii s-au impus, oaspeții au ratat ocaziile meciului și ar fi putut obține cele 3 puncte puse în joc.

De altfel, Gaz Metan Mediaș puteau deschide scorul încă din minutul 12, la o fază la care portarul Pap a trimis o pasă direct la adversar. Șansa moldovenilor a fost însă că Irobiso a jucat mingea încă şi mai slab, nu a fost în stare să profite de cadou şi a trimis pe lângă poartă.

Și tot ardelenii au trecut pe lângă gol în minutul 25, când Braun a scos de pe linia porţii o lovitură de cap trimisă de Irobiso după un corner. Aceasta a fost de altfel ultima ocazie importantă a primelor 45 de minute.

După reluare, prima ocazie le-a aparținut tot vizitatorilor, în minutul 35. FC Botoșani a scăpat și de această dată cu fața curată, pentru că șutul lui Trif, dintr-un unghi dificil, a trecut peste poarta apărată de Pap.

Și cum de regulă ocaziile ratate se răzbună, cei care au marcat au fost fotbaliștii pregătiți de Marius Croitoru. Cel care a marcat a fost Mihai Roman, care l-a lăsat fără replică pe portarul Vâlceanu, cu un şut superb de la 18 metri, în minutul 61.

VIDEO REZUMAT:

Ardelenii au continuat însă să atace, iar eforturile lor au fost răsplătite în minutul 74, când Ronaldo Deaconu i-a aşezat practic mingea pe cap lui Yuri, care a adus egalarea.

Ultimul cuvânt l-a avut însă tot FC Botoșani, mai proaspătă și cu ceva șansă pe final. Edjouma a fost omul decisiv, care a reușuit să îl învingă pe Vâlceanu cu un gol din foarfecă la colţul scurt, în minutul 84, iar cele 3 puncte au rămas în Moldova.

Grație victoriei de miercuri, FC Botoșani acumulează 33 de puncte și urcă pe locul 4, în timp ce Gaz Metan Mediaș rămâne la coada clasamentului. Ardelenii rămân cu 19 puncte și se află pe locul 12.

Echipe:

FC Botoşani: Pap – Braun, Racoviţan, Dawa, Dragu – E. Papa (Florescu 55′), Edjouma – Kage (Jaja 46′), Ongenda (Şeroni 86′), Tîrcoveanu (Santos 46′)- Fili (Roman 55′) . Antrenor: Marius Croitoru

Gaz Metan: Vâlceanu – De Moura, Matricardi, Yuri, Dobrescu – Alceus, F. Santos – Grădinaru (Chamed 73′), Lixandru (Şteau 64′), Trif (Deaconu 64′)- Irobiso. Antrenor: Ilie Poenaru

Cartonaşe galbene: Ongenda 58′, Roman 65′, Jaja 68’/ Grădinaru 63′, Irobiso 88′, Yuri 88′, Şteau 90’+2

Arbitri: Lucian Rusandu – Bucsi Imre-Laszlo, Tunyogi Ferencz – Andrei Morioiţă

Primele şase locuri sunt ocupate de CFR Cluj – 51 de puncte, FCSB – 46 de puncte, FC Voluntari – 34 de puncte, FC Botoşani – 33 de puncte, Rapid – 31 de puncte, CS Universitatea Craiova- 31 de puncte.

Gaz Metan Mediaş este pe locul 12, cu 19 puncte.

Sursa: Look Sport

Exit mobile version