FC BOTOȘANI-HERMANNSTADT: 2-0. Un joc frumos cu multe ocazii de gol! (FOTO)

Partida care a deschis etapa cu numărul 2 i-a impresionat pe spectatori, dar mai ales pe finanțatorul echipei gazde, Valeriu Iftime.

Gazdele au trecut treptat la cârma partidei și doar șansa a făcut ca tabela să rămână intactă până în minutul 44. Golofca a cerut penalty în minutul 30, la o intervenție întârziată a lui Căbuz.

Andrei Dumitraș a fost cel care a deschis scorul, după centrarea venită de la Mihai Roman I.

Diferența a fost și mai mare după pauză. Botoșănenii au atacat în valuri. Mihai Roman II, vârful împrumutat de la U Craiova, a ratat două ocazii mari înainte de a-și trece numele pe tabela de marcaj. A făcut-o în minutul 76, tot după o fază fixă.

Finalul i-a aparținut noului jucător de la FC Botoșani, francezul crescut de PSG, Hervin Ongenda. Acesta a oferit trei pase geniale, lăsându-și coechipierii în poziții ideale. Dar niciuna dintre șanse nu a fost fructificată.

Alexandru Pelici, antrenorul principal al formației Hermannstadt, a recunoscut la finalul meciului că victoria obținută de FC Botoșani a fost una meritată.

Singurul jucător pe care Pelici l-a remarcat a fost portarul Căbuz care prin prestația sa a limitat proporțiile scorului.

„Am venit cu gânduri mari la Botoșani, speram să facem un joc bun și să plecăm cu punct sau puncte. Nu am reușit să facem acest lucru decât puțin timp din prima repriză. Am avut situațiile noastre de a marca la 0-0. Nu am reușit să înscriem. Au făcut-o ei în ultimul minut din prima repriză. Am luat două goluri din faze fixe, faze la care fiecare știe ce are de făcut. E supărător că nu am avut curaj. Ne-am dorit să ajungem aici, să ajungem în Liga I, să dăm piept cu cele mai bune echipe din România. Nu am reușit mare lucru în acest meci. Am arătat destul de urât, fricoși. Botoșaniul ne-a dominat la toate capitolele. Îi felicit, îl felicit pe Costel, le doresc mult succes. Nu ne rămâne decât să lăsăm nasul jos, să analizăm ce e de analizat, să vedem greșelile și să încercăm să câștigăm următorul joc. Dacă este să evidențiez pe cineva de la noi, probabil Căbuz (n.r. portarul de la Hermannstadt) e cel care poate fi evidențiat. A limitat din proporțiile scorului”, a spus Alexandru Pelici.

Antrenorul de la FC Botoșani, Costel Enache, crede că Hervin Ongenda, 23 de ani, fotbalist crescut pe PSG, va putea ajuta mai mult echipa în curând.

„Am gestionat mai puțin starea emoținală și am transmis panica din interiorul meu către jucători în debutul meciului. Ei au fost mai siguri decât mine. M-am simțit în siguranță la acest joc. Pe plan ofensiv am reușit în sfârșit să avem ocazii multe. Sper să continuăm așa. În această partidă am pus un accent important pe fazele fixe și ne-a ieșit. Sper să nu fie doar o întâmplare. Vreau să remarc încă o dată spiritul de grup. Hervin Ongenda a intrat pe parcurs pentru că poate ajuta echipa. Nu l-am băgat ca să mulțumesc pe nimeni sau ca să îl arătăm fanilor. Este puțin în urmă cu pregătirea fizică. În 20, 30 de minute de joc poate compensa cu viziune și cu un plus de valoare. E un jucător important”, a spus Costel Enache.

„Respirăm un aer curat după meciul de aseară. A fost poate cel mai impresionant meci pe care l-a făcut Botoșaniul acasă. Publicul i-a aplaudat pe jucători. Sunt lucruri care trebuie să se întâmple în România. A fost un meci, cu o echipă frumoasă și agresivă. Este adevărat că un meci nu dă definiția unei competiții, dar cu mici eforturi putem să facem ca echipa asta să arate frumos. Sper să reușim, sper să găsim soluția de a aduce oamenii la stadion. Este adevărat că echipa trebuie să joace. În această partidă am fost buni și din păcate nu au fost atât de mulți spectatori pe cât ne dorim noi să fie la stadion”, a declarat Valeriu Iftime.

FC Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Soiledis – Rodriguez, Oaidă – M.Roman I, L. Fulop, Golofca – M.Roman II

Rezerve: Fraisl – Patache, Chindriș, Ongenda, Piftor, Chitoșcă, E. Papa

Antrenor: Costel Enache

AFC Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, Pârvulescu, Dandea, Tătar – Antonov, Dâlbea – Petrescu, Rusu, Curtean – Blănaru

Rezerve: Niga – Herghelegiu, Pamfile, L. Dumitru, Tsoumou, Nkololo, I. Stoica

Antrenor: Alexandru Pelici

Arbitru: Ionuț Coza (Cernica) / Asistenți: Valentin Avram (București) și Daniel Mitruți (Craiova) / Rezervă: Marian Barbu (Făgăraș) / Observator: Sorin Boca (Iași).

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.