FC BOTOȘANI nu scapă de complexul FCSB! În plus, arbitrajul a lăsat de dorit! (FOTO)

Chiar dacă jocul lor a fost unul foarte slab, elevii lui Nicolae Dică au reușit să se impună pe Stadionul Municipal Botoșani cu scorul de 3-0.

Formația lui Nicolae Dică a început partida cu stângul. Încă din minutul 8 a fost nevoită să-l înlocuiască pe Mihai Bălașa, care s-a accidentat. Fundașul central n-a avut niciun fel de contact cu jucătorul de la FC Botoșani, ci problemele musculare au fost cele care i-au dat bătăi de cap.

Fundașul central a acuzat probleme musculare la coapsa stângă și nu a mai putut continua meciul. Potrivit TV Telekom Sport, Bălașa are o intindere și nu va mai juca în acest sezon. Accidentarea lui Bălașa îi dă mari bătăi de cap antrenorului Nicolae Dică, având în vedere și că Bogdan Planici este accidentat.

Astfel, în centrul defensivei celor de la FCSB, alături de Ionuț Larie, ar putea apărea Marko Momcilovici, fundaș stânga, sau Artur Jorge, care a jucat doar 3 meciuri în acest sezon.

Locul lui a fost luat de Dragoș Nedelcu.

Primul gol al partidei a venit în prelungirile partidei, când Gnohere a primit o pasă de la Florin Tănase și a înscris cu stângul. Din reluările TV se poate vedea cum Florin Tănase era în poziție de ofsaid când a primit pasa de la Vlad Achim. Dar arbitrul de tușă Vladimir Urzică a lăsat jocul să continue și mingea a ajuns la Gnohere, care a înscris.

Majorarea scorului a fost stabilită în minutul 58 de Dennis Man, care a fost găsit în fața porții de Florinel Coman, abia intrat pe teren. Scorul final a fost stabilit de Florin Tănase în minutul 3 al prelungirilor, când a profitat de o eroare în apărarea echipei locale.

Terenul de pe Stadionul Municipal Botoșani a fost foarte greoi din cauza ploii și zăpezii care au căzut peste noapte.

După 21 de etape, FCSB ocupă locul 2, cu 44 de puncte, la 5 puncte în spatele liderului CFR Cluj, iar FC Botoșani se află și ea în play-off, pe locul 4, cu 35 de puncte. Dar din urmă vin Viitorul, Astra și Dinamo, ceea ce face ca lupta pentru prinderea unui loc în play-off să fie tot mai strânsă.

ECHIPELE DE START

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Miron, A. Burcă, Mușat – Tincu (cp), Bordeianu – M. Roman II, Moruțan, L. Buș – D. Popa

Rezerve: Pap, Serediuc, Rodriguez, Plamada, Oaidă, Ciaccheri, Chitoșcă

Antrenor: Costel Enache

FCSB: Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovici – Pintilii, Filip – Man, Achim, Fl. Tănase (cp) – Gnohere

Rezerve: Vlad, Nedelcu, Pleasca, Coman, Golofca, Popescu, D Benzar

Antrenor: Nicolae Dică

Nicolae Dică a recunoscut că partida cu FC Botoșani a pus o mare presiune atât pe el, cât și pe elevii săi. Totodată, el a vorbit și despre situația accidentaților de la FCSB și despre motivele care l-au împins să nu-i includă în lot pe Budescu și Junior Morais în meciul cu de la Botoșani.

„Trebuia să câștigăm partida cu FC Botoșani pentru că altfel CFR lua un avans mare. Numai eu știu cât de greu mi-a fost în timpul meciului. Ce presiune a fost… Junior Morais are probleme la genunchi după meciul cu Lugano. Budescu tot la genunchi are probleme, dar la el e o problemă mai veche, de vreo 3 ani. Mă bucur că cei care au făcut deplasarea la Botoșani au avut o atitudine bună și au făcut un joc bun. Bălașa se pare că are o accidentare mai gravă. Gnohere mi-a cerut schimbare pentru că a resimțit ceva la coapsă. Îmi tot pun întrebări din cauza acestor accidentări. Am vorbit cu staff-ul meu și încercăm să găsim unde e problema. Băieții au înțeles ce am vorbit înaintea meciului, când le-am zis că va fi un joc greu”, a spus Nicolae Dică.

În schimb, Costel Enache, antrenorul lui FC Botoșani, spune că arbitrul asistent Vladimir Urzică a greșit la primul gol al lui FCSB și de aici s-a dezechilibrat meciul.

„Diferența s-a făcut în prima repriză când am intrat la pauză cu un handicap de un gol după o greșeală de arbitraj. De acolo s-au stricat un pic lucrurile. În prima repriză, băieții au fost bine montați. Am gestionat bine centrul terenului. Adversarul nu s-a apropiat de careul nostru. În repriza a doua a trebuit să riscăm și am lăsat spații. Acest lucru ne-a costat. E o diferență prea mare care nu reflectă jocul. Nu pot să cred că la un meci de o asemenea importanță nu te poți concentra. E adevărat că pe tot parcursul turului factorul mental a fost cel unde am făcut diferența. E posibil ca toată încărcătura de până acum să se răsfrângă în capacitatea lor de concentrare de acum. Diferența de scor a fost prea dură. Eu cred în continuare în capacitatea elevilor mei de a se monta. Promitem că ne vom lupta în continuare pentru culoarul favorabil pe care ni l-am creat. Ar fi foarte mare păcat să ratăm play-off-ul. Așa ne e dat să trăim cu emoții”, a spus Costel Enache.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.