FC BOTOSANI – PANDURII TG. JIU 3-1! Jucatorii din Botosani vor in Europa League!

FC Botosani a castigat, duminica, pe teren propriu, meciul cu Pandurii Targu Jiu, scor 3-1, in etapa a 25-a din Liga 1.

Au marcat: M. Roman 11′, Kuku 64′, Golofca 80’/Negrut 20′. In urma acestui rezultat, FC Botosani acumuleaza 32 de puncte si urca o pozitie in clasament, pe 8, in timp ce Pandurii ramane pe locul 12 din 14, cu 19 puncte.

1-0: Laurentiu Bus centreaza din stanga, iar Mihai Roman isi face loc printre doi fundasi si reia din plonjon, in coltul din stanga portarului.

1-1: Lansat de Catalin Hlistei, Sergiu Negrut profita de iesirea lui Cobrea si il lobeaza pe portarul gazdelor.

2-1: Carstocea ii paseaza lui Benjamin Kuku, la marginea careului de 16 metri, care preia si inscrie cu dreptul, in stanga lui Popescu.

3-1: Popovici recupereaza mingea in terenul advers, apoi i-o trimite lui Kuku, care ii paseaza lui Golofca, iar mijlocasul de 26 de ani suteaza din unghi si il invinge pe Popescu.
Echipele de start:

FC BOTOSANI: Cobrea – Patache, Tincu, Miron, Popovici – Carstocea, Cucu – Roman, Bordeianu, Bus – Kuku

Rezerve: Albut, Golofca, Herghelegiu, Vasvari, Morutan, Fulop

PANDURII TARGU JIU: D.Popescu – Nwabueze, Ene, Ilie, Busu – Zaina – Firtulescu, Ket, Stana, Hlistei – Negrut

Rezerve: I.Popescu, Tataru, Negoita, Trifu, Batin, Pircalabu

In tur, Pandurii a castigat disputa de pe teren propriu cu 2-1. Herea, din penalty, si Tucudean au marcat pentru gazde, in timp ce Tarnovan a inscris pentru Botosani.

Jucatorul echipei FC Botosani, Catalin Golofca, a declarat, la finalul partidei castigate cu scorul de 3-1 (1-1), pe teren propriu, in fata formatiei Pandurii Targu Jiu, ca se bucura ca a reusit sa inscrie si ca echipa sa a castigat.

„Ma bucur ca am reusit sa marchez si echipa a castigat. Nu a fost un meci simplu, dar nu m-am gandit in niciun moment ca nu vom castiga. La Astra, mergem sa luam punct sau puncte. Nu ne intereseaza cine intra in play-off. Important pentru noi este sa obtinem cat mai multe puncte. Avem sanse sa terminam pe un loc de cupa europeana. Mai sunt multe meciuri de jucat in play-out. Botosaniul a mai jucat in cupele europene, asa ca nu vad de ce nu am juca din nou“, a spus Catalin Golofca.

Atacantul Benjamin Kuku s-a declarat optimist, de asemenea, in ceea ce priveste sansa de a prinde un loc de cupa europeana.

„E clar ca vom juca in play-out, iar obiectivul nostru este o clasare pe locul al saptelea. Daca vom termina pe primul loc in play-out, am putea juca in cupele europene. Ar fi foarte bine pentru noi si sper sa reusim sa evoluam din nou in Europa“, a mai spus atacantul Benjamin Kuku.

Mijlocasul echipei Pandurii Targu Jiu, Daniel Stana, a declarat ca infrangerea a venit din cauza greselilor din finalul jocului.

„Stiam ca ne asteapta un meci greu. La 1-1, am avut cateva ocazii bune. Daca am fi inscris atunci, poate alta era soarta meciului. Am facut o prima repriza buna, am marcat. Nu ne putem explica ce s-a intamplat in repriza a doua. S-a vazut ca fotbalul te pedepseste daca nu-l tratezi cum trebuie “, a declarat Daniel Stana.

Si Sergiu Negrut a precizat ca jocul s-a pierdut din cauza caderii din repriza a doua.

„Pe final, am facut niste greseli mari si Botosaniul ne-a pedepsit. Am jucat aproape tot meciul de la egal la egal“, a mai spus Sergiu Negrut.

La randul sau, antrenorul echipei FC Botosani, Leo Grozavu, a declarat ca a fost o victorie meritata.

„A fost o partida buna, cu cateva momente nefericite. A fost o victorie meritata. Am inceput bine, am facut 1-0. Pe urma, am avut o bara. La prima greseala, am fost taxati. A urmat o perioada in care nu ne-am putut reveni. Au fost momente in care am lasat adversarul sa construiasca si nu am pus presiune. In repriza a doua, am fost mai agresivi, am dominat si am reusit sa marcam de doua ori. Nu am mai jucat de mult la ora pranzului. S-a jucat pe un teren uscat, care a favorizat echipa care s-a aparat“, a declarat Leo Grozavu.

Antrenorul de la FC Botosani a tinut sa mai precizeze ca nu se gandeste la cupele europene.

„Nu ne gandim la cupele europeene. Nu avem obiective indraznete. Important pentru noi este sa ne consolidam ca echipa, sa acumulam puncte si vom vedea la final unde ne clasam. Daca vom reusi sa ajungem pe un loc de cupa europeana, nu ne vom da la o parte. Nu ne intereseaza daca ramane sau nu Astra in play-off. Nu avem vreun parti-pris cu nimeni. Pe noi ne intereseaza meciurile noastre si punctele puse in joc, pe care ne dorim sa le obtinem“, a explicat Leo Grozavu.

Flavius Stoican, antrenorul echipei Pandurii Targu Jiu, a avut numai cuvinte de lauda pentru atacantul Sergiu Negrut, marcatorul unicului gol al gorjenilor.

„Am avut situatii de gol, dar spre final ei au avut mai multe. La 1-1 am avut ocazie clara prin Trifu. Am intalnit o echipa buna. Moralul nostru era la pamant. Invatam din fiecare meci. Negrut are executii frumoase, face diferenta in multe momente”, a declarat Flavius Stoican.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.