FOTBAL: Bucuria suporterilor, umbrita de Primaria Botosani

Victoria de sambata a jucatorilor de la FC Botosani a adus o bucurie enorma in sufletele suporterilor pentru ca echipa lor favorita este la un pas spre promovarea in Liga I. Insa, Primaria Botosani le va strica aceasta bucurie.

Dupa ce va obtine inca un punct, care va fi usor de obtinut in meciul cu Sportul Studentesc, FC Botosani va promova in Liga I chiar si matematic. Insa, o data cu promovarea, stadionul trebuie modernizat pentru a primi licenta de joc. Daca nu va primi licenta, jucatorii echipei FC Botosani vor juca „acasa” la… Iasi.

Va dati seama ce lovitura va fi pentru toti suporterii echipei locale care au asteptat atatia ani sa-si vada echipa favorita in Liga I si acum sunt nevoiti sa mearga tocmai la Iasi?

Primarul Ovidiu Portariuc a promis ca va fi alaturi de echipa si de actionari pentru a moderniza stadionul Municipal ca sa primeasca licenta de joc. Insa, totul este doar la nivel de declaratii. Mai mult, a pasat sarcina viceprimarului Cosmin Andrei. Acesta din urma a declarat ca totul este in grafic si ca, in zilele care urmeaza, se va organiza licitatia si, dupa ce va trece si perioada de contestatii, se va trece la treaba. Dar dupa cum explica viceprimarul, asta inseamna ca lucrarilor vor incepe cam pe la sfarsitul lunii iunie, ceea ce este foarte tarziu, in conditiile in care lucrarile trebuie finalizate pana pe la mijlocul lunii iulie.

Si asa cum declarau si actionarii echipei locale, ca durata de lucru pentru a realiza toate modernizarile la stadion ar fi de cel putin 45-60 de zile.

In aceste conditii, inceputul de campionat va fi jucat de FC Botosani „acasa” la… Iasi. Pacat. Mai ales ca acest lucru nu a venit din senin. Se stia de mai mult de jumatate de an ca echipa locala are sanse enorme de a se califica in Liga I a campionatului national de fotbal.

„Problema nu este la noi. E treaba primarului. E doar treaba primariei. Licenta este obtinuta cu stadionul de la Iasi pentru a fi eligibili. Eu am incredere in primarie si in domnul viceprimar care a promis ca se ocupa de treaba asta. Sa dea Dumnezeu sa poata. Daca nu terminam stadionul, nu avem nicio sansa sa jucam primul meci acasa. Eu nu pot sa spun primariei ce sa faca cu stadionul. Noi am discutat, le-am prezentat conditiile pe care trebuie sa le aiba un stadion, am facut un proiect adevarat. Este o licitatie cu credit furnizor. La momentul acesta, este foarte, foarte, foarte greu ca noi, pe 20 iulie, sa avem un stadion asa cum se cere la Liga I. Ei au trimis documentatia la SEAP si e complicat. Daca nu te apuci repede, intr-o luna nu se pot termina lucrarile”, a spus Valeriu Iftime, unul dinter actionarii echipei.

La randul sau, Cornel Sfaiter, presedintele clubului FC Botosani, sustine ca la Tg. Mures s-a reusit modernizarea stadionului in 60 de zile dar acolo primaria s-a implicat foarte mult si a alocat banii necesari demararii investitiei.

„Ar fi pacat sa nu jucam primul meci din Liga I pe Municipal. Noi ne-am facut treaba pe partea sportiva. Daca se doreste cu adevarat, se poate reusi si pe partea de infrastructura. Am dat exemplul celor de la Tg. Mures. S-au facut lucrari enorme in stadion. In termen de 60 de zile”, a mai spus Cornel Sfaiter.

Pe final, despre interesul administratiei locale pentru fotbalul local nu putem sa concluziona decat cu raspunsul lui Valeriu Iftime, care, intrebat cine a venit din partea Primariei Botosani, a raspuns sec: Catalin Flutur.

cornel sfaiter
cornel sfaiter
valeriu iftime
valeriu iftime

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.