Home Sport Grozavia lui GROZAVU: O demisie, declaratii pro si contra, amenintari si zeci...

Grozavia lui GROZAVU: O demisie, declaratii pro si contra, amenintari si zeci de comentarii! Ce a patit un antrenor italian dupa ce si-a batut jucatorul! (VIDEO)

Dupa gestul sau fata de atacantul Catalin Golofca in timpul meciului Astra Giurgiu – FC Botosani, incheiat cu 3-0, Leo Grozavu si-a anuntat demisia intr-o conferinta de presa organizata la cererea tehnicianului.

Leo Grozavu si-a cerut scuze atat fata de suporteri si cei care il sustineau pana in prezent, dar si fata elevilor sai pentru ca, prin modulcums-a comportat fata de Golofca, acum, echipa are de suferit.

Asa cum se stie, in minutul 83, Catalin Golofca a fost schimbat, dupa ce a fost introdus in teren in minutul 31, pentru ca Miron nu mai putea sa joace. In momentul in care a ajuns pe banca de rezerve, atacantul a aruncat tricoul, gest care l-a enervat si mai tare pe Leo Grozavu, el fiind deja exasperat de jocul slab facut de Golofca. A urmat acea „corectie fizica” aplicata atacantului, scena surprinsa de televiziunea Dolce Sport.

In cadrul conferintei de presa organizata la cererea sa, inca de la inceput, Leo Grozavu si-a cerut scuze pentru gestul de la Giurgiu, atat jucatorilor FC Botosani cat si staff-ului, dar si tuturor jucatorilor si antrenorilor din tara pentru ca a aruncat o lumina proasta asupra lor.

Apoi a venit anuntul-soc prin care Leo Grozavu demisiona din postul antrenor principal la clubul FC Botosani.

„Trebuie sa ne asumam lucrarile astea intr-o societate careia ii place senzationalul. Am avut doua nopti la dispozitie si o zi, am incercat sa judec toate aceste lucrari, sa vad care e cea mai buna decizie pe care pot sa o iau. Vreau sa spun in fata dumneavoastra ca-mi prezint demisia, este un gest de onoare pe care pot sa-l fac dupa ce s-a intamplat la Giurgiu, cred ca mentinerea unei coloane drepte este mai importanta decat pierderile financiare”, a fost declaratia lui Leo Grozavu, in cadrul conferinte de presa.

Totodata, Leo Grozavu a mai spus ca nu exclude o noua revenire la FC Botosani, adaugand insa ca de la un club singurul lucru care nu poate sa lipseasca este finantatorul.

„In momentul de fata, asta simt si starea mea nu este cea mai buna”, a mai explicat Leo Grozavu.

Catalin Golofca: „Ma gandesc daca sa actionez, sa-l dau in judecata”

Anuntul facut de Leo Grozavu a surprins multa lume inclusiv pe atacantul Catalin Golofca.

„Nu stiu ce sa spun, nu ma asteptam la reactia pe care a avut-o. Nu am avut nicio discutie cu el. Dar, cine greseste, plateste. Si eu, cand am lovit cu cotul atunci, am platit, patru etape si amenda, asta este, imi pare rau, dar ce sa mai spun?”, a declarat Catalin Golofca, imediat dupa conferinta de presa organizata de Leo Grozavu.

Mai mult chiar, atacantul a spus ca nu da inapoi si ca se mai gandeste daca il va actiona in instanta pe fostul sau antrenor.

„Ma gandesc daca sa actionez, sa-l dau in judecata sau nu. M-a vazut toata tara, toata lumea imi scrie, toata lumea… a fost un gest la care nu ma asteptam! Daca m-as fi asteptat, puneam si eu mana sa ma apar, dar nu ma asteptam. Asta este, s-a intamplat, o sa vedem ce-o sa fie. Acum ma gandesc la meciul pe care il avem vineri. Mi-ar fi fost foarte greu sa mai lucrez cu el, sa-l respect dupa ce s-a intamplat. Injuriile nu ma deranjau, dar cu gestul asta, mi-ar fi fost foarte greu”, a mai spus Catalin Golofca.

Cornel Sfaiter: „Am simtit ca Leo este foarte afectat”

Chiar daca sa vazut surprinderea pe fata sa, totusi presedintele executiv al FC Botosani, Cornel Sfaiter, a spus ca se astepta la o astfel de decizie din partea lui Leo dupa discutia cu acesta cu o seara inainte de conferinta de presa.

„Am simtit ca Leo este foarte afectat. Am simtit ca azi Leo isi va da demisia. Asta nu inseamna ca vom accepta”, a declarat Cornel Sfaiter.

Insa, presedintele celor de la FC Botosani, a anuntat ca nu accepta demisia antrenorului Leo Grozavu si ca va purta discutii atat cu antrenorul, cat si cu finantatorul Valeriu Iftime.

„Asta nu inseama ca vom accepta. Acum nu suntem de acord. Dar nu putem sa-l tinem cu forta. Voi vorbi cu el si cu staff-ul. Vrem sa incheiem discutiile astea. E clar ca nu va fi pe banca pentru ca ar fi o presiune in plus pe echipa. Vom vedea cum va reactiona echipa. Am mai trecut prin astfel de momente, o sa fiu alaturi de baieti. Sa nu uitam performantele. Ca antrenor este de nota 10, lasand la o parte gestul facut. Sa nu uitam performantele din ultimii ani”, a mai declarat Cornel Sfaiter.

FC Botosani va juca vineri seara, incepand cu ora 20.30, pe teren propriu, cu ACS Poli Timisoara.

Ovidiu Ioanitoaia: „Demisia lui Grozavu”

Si in mass-media centrala s-a discutat mult despre scena din timpul meciului de la Giurgiu, in care s-au spus mai multe pareri atat contra, cat si pro in ceea ce priveste gestul lui Leo Grozavu, insa editorialul scris de Ovidiu Ioanitoaia, cu titlul „Demisia lui Grozavu”, a provocat zeci de comentarii.

„Recent, pe 22 februarie, scriam ca «Echipele antrenate de Grozavu, mai demult U Cluj, in prezent FC Botosani, chiar joaca fotbal de calitate. Nu-i un compliment ori un bilet de favoare, e realitatea. Ma gandesc ca una dintre explicatii consta in aceea ca Leo isi iubeste meseria si o respecta».

Fara sa-mi retrag cuvintele, nu pot fi de acord cu atitudinea reprobabila a celui laudat mai sus, care in timpul meciului cu Astra de la Giurgiu si-a bruscat unul dintre jucatori, pe Catalin Golofca. Poate ca nu l-a palmuit, ci doar l-a strans mai tare de barbie, cum va marturisi tehnicianul, precizarea modifica insa prea putin datele problemei. Gestul cu pricina nu se explica sub nicio forma. Atata vreme cat antrenorul trebuie sa fie pedagog pentru elevii sai, prieten ori chiar parinte, Grozavu n-are justificari. Nu-l scuza tensiunea partidei, nici observatia ca Golofca, introdus in minutul 31 si schimbat in 83, a dezamagit. A avut o prestatie foarte slaba.

Nu-l scuza nimic. Nici amanuntul ca, aducandu-l de la Suceava, el l-a debutat pe Catalin in Liga 1 si, implicit, a girat pentru un mijlocas care a evoluat exclusiv in ligile inferioare pana la 26 de ani. Va implini 27 luna viitoare. N-are importanta, ori n-are legatura cu cazul, faptul ca Golofca a fost interogat de Departamentul de Integritate al FRF pentru posibila sa participare la pariuri. A fi in ancheta nu inseamna a fi vinovat, sa nu confundam termenii.

Dincolo de defectele unui jucator, nu-i permis insa nimanui, nici macar antrenorului, sa dea in el si sa ii sparga buza. E in afara oricarei discutii ca Leo si-a pierdut controlul si a comis un gest urat, regretabil.

In masura in care a gresit Grozavu, a gresit si Golofca. Pentru ca, trecut pe banca, si-a azvarlit ostentativ tricoul, ceea ce tehnicianul a interpretat ca o sfidare la adresa lui si o jignire la adresa echipei. Golofca a iesit in decor si cand a declarat ca „nu voi mai putea lucra cu acest antrenor, ori eu, ori el!”. Astfel, Catalin a uitat cat l-a ajutat Grozavu. Chiar mai mult, el si-a depasit statutul, iata de ce era de datoria clubului moldav sa reactioneze si sa-l puna la punct. Jucatorul trebuie sa stie ca e dreptul lui sa-l actioneze in justitie pe agresor, dar si ca exista la FRF si la LPF organisme menite sa judece derapajul lui Leo. Eventual, sa-l sanctioneze.

Ca sa fiu corect inteles, nu-l disculp pe Grozavu, dar ii acord circumstante atenuante fostului fundas al lui Dinamo si al „nationalei” (2A). Antrenorii traiesc intr-un stres infernal, din care pricina mai scapa uneori caii. In context, remarc ca Leo a avut puterea sa-si asume raspunderea. Recunoscandu-si barbateste eroarea intr-o conferinta de presa pe care chiar el a convocat-o, si-a cerut scuze in public si a anuntat ca demisioneaza. Daca as fi conducator la FC Botosani, n-as accepta demisia celui considerat, opinie mai larga, unul dintre cei mai destoinici antrenori din Liga 1. Muncitor si pasionat. M-as limita sa-l amendez, insa asta e alta poveste.

Inchei remarcand ca, insusindu-si fapta si cerand rezilierea contractului, Leo Grozavu a demonstrat ca are demnitate, ca are onoare. Asa ca a crescut in ochii mei, n-a scazut. Fie si pentru ca intr-o lume a fotbalului si nu numai in care s-ar cuveni ca multi sa demisioneze si nu o fac, el a oferit, tolerati cliseul, un exemplu de urmat. A gresit, dar a inteles ca trebuie sa plateasca”, a scris Ovidiu Ioanitoaia in editorialul sau.

Articolul editorialistului de la GAZETA SPORTURILOR a generat zeci de comentarii, din care cele mai multe sunt de partea lui Leo Grozavu.

Iata cateva comentarii:

„Nu sunt fan mos Ioanitoaia, dar acum o sa-i suflu putin in panze. Clar gestul antrenorului Grozavu nu este absolut deloc normal si nici nu trebuie trecut cu vederea, insa am o intrebare pentru toti lupii moralisti care isi dau acum cu parerea despre gestul «odios» al antrenorului de la Botosani pe care se pare ca nu-l slabesc deloc – gestul galacticului jucator Golofca, care a aruncat sfidator tricoul , cum vi se pare, domnilor moralisti deranjati? Se pare ca domnul Golofca a iesit public si a pus conditii ca cei din conducerea Botosaniului trebuie sa aleaga, antrenorul sau pe el. Asa s-a mai nascut o «stea» in fotbalul romanesc, tanara speranta se 27 de ani Golofca, un caracter si un talent rasunator. Aveti grija domnilor sefi de la F.C Botosani tineti-l bine pe domnul Golofca sa nu vi-l sufle Real Madrid”, Pacific Ionel.

„Intr-un meci se inregistreaza undeva la… 30 de faulturi fluierate, se da la gioale, se dau coate, se mai baga maini in gat, pentru a apara culorile echipei. Gatusso e un erou dupa ce a rupt atatia mijlocasi si atacanti de clasa. Fotbalistul are voie sa-si apere echipa recurgand la violenta. Antrenorul nu!? Cum ar fi sa judecam aceste gesturi cu aceeasi unitate de masura? Ar trebui instaurat un tribunal care sa se ocupe special de spetele «mi-a dat la gioale!»… Ce se intampla daca acelasi gest il facea un adversar in urma unui fault? Lua un galben si suporterii echipei sale il ridicau in slavi! Iar presa zicea: «e un luptator», in cel mai rau caz «e cam impulsiv»…”, Horia.

„Este trist ca mai exista cineva, care mai si scrie intr-un ziar, cu astfel de opinii. Astept sa vad ce scuze le gasiti educatoarelor ce bat copiii in gradinite!”, Bogdan.

„A gresit…”, Cova.

„Dupa episodul asta daca ai avea minim bun simt demisionezi.Astept momentul in care sa nu mai scrieti nici dumneavoastra.Dar ca in cazul lui Leo bunul simt lipseste”, Radu Valeanu.

„Urat, nea Ovidiule! Pur si simplu nu trebuia sa i se accepte sa demisioneze! Trebuia demis imediat dupa meci. Imediat. Un golan nu are ce sa caute intr-o competitie sportiva”, Theo.

„«Nea Ovi», cu tot respectul, nu putei scrie mereu la alibi. Puneti-va intrebarea: daca Golofca era copilul Dvs., cum scriati?”, Freddy RE.

„Da, ce-i drept, cand apare cate un prost in peisaj e pacat sa nu-l sustinem! Strasnic antrenor. Pai cu astfel de metode revolutionare de «motivare» a jucatorilor, calificam echipa in play-off, chiar si cu matele varf de atac”, Andrus.

„Bigbear: Totusi exista circumstante atenuante si orice om are dreptul cel putin la asi explica motivele ptr actiunile avute, daca tot li se acorda interes public. Antrenorul e si el om. Nu poate un putoi pe care l ai promovat sa ti arunce tricoul ostentativ. Nici jucatorii nu trebuie considerati copii de gradinita sau niste mielusei, ei merg la disco cu masina, beau alcool, sunt maturi asa ca daca arunci cu tricoul trebuie sa accepti si consecintele. Unii (la general vorbind) nu inteleg decit dupa metoda Grozavu. Probabil ca nu s ar fi considerat o problema daca nu se intimpla la TV. E dificil sa fii antrenor. Sunt de acord cu Dl Ioanitoaia”, Marius.

„Golofca a uitat ca lumea stie cum joaca la pariuri? Nu intamplator a luat rosu cand a lovit cu cotul intentionat… Cei care blatuiesc trebuie interzisi la stadion, nici macar in calitate de spectatori… isi bat joc de club, colegi, antrenor…”, Florin.

„Un jucator cand joaca la pariuri si isi bate joc de colegi si antrenor, este comparabil cu hotul care intra in casa ta sa fure… dupa care mai face si pe victima daca-l bati”, Filip.

„Domnilor, cumva Leo Grozavu nu mai are dreptul sa-si exercite profesia!?. Eu zic ca totul se rezolva intre jucator si Leo Grozavu. Imi aduc aminte ca pe cand juca la Manchester United Ronaldo a fost lovit cu ghetele sau asa ceva!!”, Marian.

„Felicitari pt stilul rabinic de care nu va dezbarati, domnule! Ca intotdeauna nimeni nu intelege nimic din pozitia dvs. Totusi, daca ati fi corect, stiu cit va e de greu, ati spune clar ca neica nimeni l-a provocat pe antrenor! Iar, un mar stricat, intr-o lada, le strica pe toate! Insa, tineretea dvs va scuza lipsa de experienta! Cu bine!”, Strul.

„Un articol pertinent, cu un punct de vedere destul de corect dpdv al unora. Tin sa reamintesc ca atunci can David Beckham si-a luat o gheata in arcada de la marele Alex Ferguson, antrenorul nu numai ca nu a demisionat, ba a si fost felicitat ca pune ifosele jucatorilor la punct”, Adrian.

„Intamplator in februarie am fost cazat in hotelul in care FC Botosani a facut cantonamentul din Antalya. Mentionez ca nu il cunosc personal pe domnul antrenor Leo Grozavu dar fiind în Antalya am urmarit meciurile amicale ale echipelor romanesti aflate in cantonament. Ce pot sa va relatez fiind si cazat in acelasi hotel ca acest antrenor are multa rabdare cu jucatorii acestei echipe. Iar daca s-a intamplat ce s-a intamplat inseamna ca jucatorul respectiv la provocat cu ceva alfel era imposibil. Am vazut inclusiv cum lucreaza la antrenamente si cred ca conducatorii de la FC Botosani fac o mare greseala daca accepta aceasta demisie”, Vivi Dragan.

Uitati cu totii ca din cauza vedetei Golofca, eliminat in doua meciuri, echipa a pierdut puncte importante. Lovitura cu cotul aplicata de Golofca lui Sato este interzisa si in k1. Uitati ca pana si Ferguson l-a lovit cu gheata in cap pe UN CELEBRU FOTBALIST ENGLEZ. Sunt de acord cu Cartu ce sustine ca daca Grozavu va fi dat afara, acelasi lucru sa se intample si cu Golofca. Daca tot a aruncat tricoul, sa fie si el aruncat”, Observator.

„Golofca e terminat pentru fotbal… nu o sa-l mai angajeze nimeni…”, Ovidiu_3003.

Ce a patit antrenorul Delio Rossi dupa ce si-a batut jucatorul

In 2012, intr-un meci din Serie A, Fiorentina era condusa cu 0-2 de Novara dupa 32 de minute. Antrenorul de atunci al „viola“, Delio Rossi, l-a schimbat pe sarbul Adem Ljajici care a protestat, atunci cand a ajuns pe banca.

Delio Rossi si-a iesit din minti, s-a napustit asupra fotbalistului si l-a luat la pumni! La cateva ore dupa incident, Delio Rossi a fost concediat de Fiorentina. Ulterior, tehnicianul a fost suspendat trei luni si de Liga Italiana de Fotbal pe baza probei video.

GESTUL LUI DELIO ROSSI

GESTUL LUI LEO GROZAVU

Exit mobile version