Hocheistii de origine maghiara din nationala Romaniei care au cantat imnul Ungariei au fost premiati

nationala de hochei a romaniei

Sportivii de origine maghiara din nationala de hochei a Romaniei au fost premiati de catre Consiliul Secuiesc, dupa ce au cantat imnul Ungariei in cadrul turneului Euro Challenge Ice Cup (a avut loc in luna decembrie a anului 2011), informeaza szekelyhon.ro.

„Si-au asumat public identitatea si au dovedit o conduita exemplara pentru care merita recompensati de Consiliul National Secuiesc cu premiul Gabon Aron”, se precizeaza pe szekelyhon.ro.
Componentii echipei nationale de hochei a Romaniei, care au participat la turneul international de hochei, desfasurat, in perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, si-au asumat public identitatea de secui-maghiari si au dovedit o conduita exemplara pentru care merita recompensati de Consiliul National Secuiesc cu premiul Gabor Aron.
Inaintea partidei de hochei dintre Romania si Ungaria, sportivii nostri de elita au dovedit respect fata de ambele tari. Dupa intonarea imnului Romaniei, ei au cantat impreuna cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei si pe cel al tinutului Secuiesc.
Prin gestul lor de a-si asuma public identitatea, au aratat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor tinutului secuiesc si au obtinut merite deosebite in lupta pentru autonomia tinutului secuiesc, se precizeaza pe szekelyhon.ro, conform Prosport.
Nationala Romaniei a fost formata la turneul din luna decembrie (s-a desfasurat la Miercurea Ciuc) din 26 de jucatori, dintre acestia 24 fiind de origine maghiara.
Considerat cel mai bun jucator al nationalei Romaniei de hochei in 2011, jucatorul echipei HSC Miercurea Ciuc, Tihamer Becze (24 de ani), a vorbit in presa maghiara despre scandalul imnului.
„Tinutul Secuiesc a invins Ungaria cu 4-1 (pe gheata s-au intalni Romania si Ungaria, n.r.). Aceasta este formularea corecta, fiindca romanii nu au, practic, nici o legatura cu nationala de hochei, dar nici cu sportul acesta, in general. In lotul de 26, avem un ucrainean si un jucator cu nume romanesc, portarul, care este nascut la Gheorgheni, si vorbeste bine ungureste, mama lui fiind unguroaica”, a precizat Tihamer Becze dupa scandalul de la Miercurea Ciuc.

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.