Iasi: Finala Cupei Romaniei la Minifotbal are loc pe 1 iulie

Minifotbalul romanesc, unul dintre putinele sporturi in care Romania detine titlul european, se pregateste pentru sezonul de vara. Este vorba despre finalele Campionatului National si Cupei Romaniei, doua competitii care reunesc cele mai bune formatii de minifotbal din tara.

Anul acesta miza este mult mai mare decat in anii trecuti, deoarece recenta infiintare a European Minifootball Federation care a avut loc la Praga in luna martie a.c. a prilejuit si anuntul ca incepand din 2013 se vor pune bazele unei competitii europene intercluburi care va reuni campioanele tuturor tarilor europene afiliate noului organism. Echipa nationala a Romaniei, dubla campioana europeana in anii 2010 si 2011, este favorita in cursa pentru castigarea primului titlu european si la nivel de echipe de club.
Deocamdata, modelul de organizare care a si recomandat Romania sa fie aleasa, prin persoana lui Razvan Burleanu, lider a Federatiei Europene, face ca la nivel national sa se ia decizii foarte importante pentru dezvoltarea minifotbalului prin desfasurarea in conditii optime a turneelor finale din aceasta vara in urma carora se vor desemna campioana nationala a Romaniei la minifotbal si respectiv castigatoarea Cupei Romaniei. In acest sens, la Codlea s-a desfasurat, la sfarsitului saptamanii trecute sedinta Comitetului Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania care a decis ca orasele Deva si Iasi sa fie gazdele celor doua turnee finale de anul acesta, competitii ce vor reuni cele mai bune echipe din intreaga tara. Astfel, in perioada 28 iunie – 1 iulie va avea loc la Iasi Cupa Romaniei la Minifotbal, aflata la a III-a editie, urmand ca in perioada 5-8 iulie la Deva sa aiba loc cel mai important eveniment al minifotbalului romanesc, Turneul Final al Campionatul National de Minifotbal, editia a VI-a.
Ca un element nou prezent in organizarea Campionatului National de Minifotbal anul acesta a fost introdusa si o faza regionala preliminara de calificare. Astfel conform unui clasament national adoptat la inceputul anului in functie de mai multe criterii de performanta si reprezentativitate, la Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal se califica direct primele 6 echipe conform clasamentului (Iasi, Zalau, Buzau, Timisoara, Bacau si Ploiesti), precum si echipa din orasul gazda (Deva). Celelalte 39 de echipe campioane vor fi repartizate in 13 grupe a cate 3 echipe fiecare in 4 zone geografice (NE, NV, SV si SE). Grupele se vor alcatui pe criterii valorice in baza clasamentului national, din fiecare grupa urmand a se califica ocupanta primului loc. Astfel in luna iunie, in datele de 17 si 24 iunie, se vor organiza cele 4 faze regionale in orasele Onesti, Deva, Buzau si Zalau.
„Incepand din acest an vom acorda un interes deosebit dezvoltarii acestor faze regionale de calificare, pentru ca la Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal sa avem prezente cele mai bune 20 de echipe din cele 46 de campioane din intreaga tara. Iar din cele mai bune 20 de echipe sa desemnam campioana Romaniei care din 2013 va reprezenta tara noastra si pe plan european. Acest lucru nu face decat sa confirme ca pasiunea celor peste 30.000 de jucatori legitimati pe care ii avem in familia minifotbalului din Romania va avea o finalitate cat se poate de frumoasa si de onoranta pentru sportul romanesc”, a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, dar si al European Minifootball Federation.
Minifotbalul, mai mult decat oricare alt sport, are darul de a oferi nu numai spectacol total, ci si surprize incredibile, cum ar putea fi interpretata si dubla victorie a echipei nationale a Romaniei in plan european. Pentru cei care urmaresc acest frumos sport, este cert, insa, ca reputatia Romaniei in minifotbalul european este urmarea muncii, talentului si bunei organizari la toate nivelele. Dovada si faptul ca un sport national lipsit de aportul marilor sponsori a reusit sa se dezvolte enorm intr-o perioada de criza.
Federatia de Minifotbal din Romania este membru fondator al EMF (European Minifootball Federation, www.eurominifootball.com).

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.