IASI: Super Cupa Romaniei la Minifotbal

La finalul acestei saptamani, Iasiul va gazdui ultimul act al sezonului national de minifotbal. Astfel la Iasi va avea loc un duel tur-retur intre campioana nationala Magic Iasi si Juventus Sibiu, castigatoarea Cupei Romaniei, miza fiind castigarea celei de-a doua editii a Super Cupei Romaniei.

Cele doua echipe se afla la prima confruntare directa, insa palmaresul acestora le recomanda la momentul actual drept cele mai bune formatii de minifotbal din Romania. Magic Iasi a castigat de patru ori campionatul national de minifotbal, in vreme ce Juventus Sibiu a reusit, anul acesta, sa-si imbunatateasca performanta de anul trecut, cand a pierdut finala Cupei Romaniei.
Va fi o confruntare nu numai intre moldoveni si ardeleni, ci si intre romani si italieni, managerul formatiei sibiene fiind un tanar om de afaceri venit din Italia pe plaiurile Cibinului. Massimo Spagli isi va sustine echipa cu aceeasi ardoare cu care o va face si Dan Cojocaru, alias Mops, seful campioanei Magic Iasi, cei doi fiind printre cei mai pasionati iubitori ai minifotbalului.
Prima partida dintre ieseni si sibieni va putea fi urmarita vineri seara pe programul TVR3, de la ora 20. Returul se va disputa sambata, de la ora 11. Campioana Romaniei, Magic Iasi va avea cu acest prilej o ocazie foarte buna de a-si testa fortele in perspectiva participarii la prima editie a Ligii Campionilor Europei la minifotbal, competitie care va debuta in 2013.
Presedintele European Minifootball Federation, romanul Razvan Burleanu, considera, in acest context, ca pasii facuti in anul 2012 de minifotbalul din Romania si din Europa au fost foarte importanti: „In mod cert, coagularea eforturilor noastre la nivel de federatie europeana s-a bazat pe valoarea minifotbalului romanesc, a carui valoare si organizare este un exemplu pentru colegii nostri de pe continent”.
Romania isi va apara, de altfel, peste numai cateva zile, titlul de dubla campioana europeana, urmand sa participe alaturi de alte 15 nationale la Campionatul European de minifotbal care va avea loc la Chisinau, in perioada 21-23 septembrie. Vineri vom cunoaste si componenta grupelor de la Campionatul European – miniEURO Moldova 2012, Romania fiind cap de serie si pornind ca favorita in aceasta competitie europeana.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.