Jocurile Olimpice (Londra): Al Qaida ameninta cu atacuri in masa

Tabloidul britanic The Sun a descoperit, printr-o ancheta proprie, ca un grup de fanatici islamisti din gruparea terorista Al Qaida pusesera la cale un atac mortal, in masa, cu ocazia JO de la Londra.

Pe un site de Internet cu legaturi in reteaua Al Qaida au fost postate instructiuni detaliate despre cum s-ar putea provoca ucideri in masa, cu ocazia Jocurilor Olimpice din aceasta vara, in iulie, la Londra, scrie tabloidul britanic, care a descoperit toata povestea cu ocazia eliberarii anticipate a doi fosti membri ai gruparii, condamnati pentru terorism.
Acestia au furnizat pe Internet, in detaliu, retetele avand ca ingredient de baza cianura, ce ar fi urmat sa fie deghizate in produse cosmetice, cum ar fi cremele pentru corp sau maini, pentru a provoca uciderea in masa a consumatorilor lor.
Astfel, una dintre retele postate in limba araba pe Internet era cea a unei creme de corp. Un extremist care s-a recomandat online ca fiind Abu Hija Ansari scria ca otrava (cianura, n.r.) trebuie amestecata cu o crema de corp sau de maini, „ca sa intre in piele”.
Prin piele: 1 – Cianura, 2 – Crema pentru corp. Amestecati ingredientele. Crema de corp deschide porii pielii si grabeste absobtia si efectul cianurii”, scrie Ansari, in araba, pe site. El le atrage atentia celor care ar fi tentati sa prepare amestecul letal „sa poarte manusi de cauciuc cand il prepara”.
Reporterul publicatiei britanice s-a folosit de o falsa identitate pentru a putea accesa site-ul teroristilor, care are peste 17.000 membri din intreaga lume, precum si legaturi cu sase teroristi foarte cunoscuti ai gruparii Al-Qaida, mai dezvaluie publicatia britanica.
„Exista un intreg contingent care foloseste acest site, iar ceea ce dezvaluie acesta nu este doar un zgomot de sabii, ci o pofta salbatica de a face rau cu adevarat evenimentului si oamenilor care vor lua parte la el”, scrie reporterul The Sun.
La randul sau, parlamentarul conservator Bernard Jenkin, presedintele grupului parlamentar pentru Securitate Interna, a declarat ca spera „ca toti acesti indivizi sa fie identificati si sa se ia masuri impotriva lor. Cei care mai cred acum ca nu exista nicio amenintare terorista, traiesc cu capul in nori, deasupra unei tari a smintitilor”.
Fanaticii islamisti Nabeel Hussain si Tariq al-Daour au fost eliberati de justitia britanica, pe cautiune, inainte de ispasirea pedepsei. Hussain (28 de ani) a primit o pedeapsa de 8 ani, in 2009, fiind gasit vinovat de participare la un complot terorist pentru doborarea printr-un atac cu bomba a 19 avioane care urmau sa zboare din Marea Britanie, de pe aeroportul Heathrow, catre Statele Unite. Al-Daour (26 de ani) a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru incitare la omor, in 2007.
Hussain si Al-Daour se numara printre cei peste o suta de teroristi care au fost eliberati din inchisorile din Marea Britanie si care se plimba acum nestingheriti, cei mai multi dintre ei, pe strazile din Londra.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.