La ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TENISULUI DE MASĂ, în Botoșani au participat peste 100 de sportivi! (FOTO)

Sâmbătă, de World Table Tennis Day 2018, practicanții acestui sport, îndrăgit de foarte mulți oameni, s-au întâlnit pentru a participa la competiția care se organizează în fiecare an.

Ziua Internațională a Tenisului de Masă este ziua în care se organizează competiții între iubitorii tenisului de masă din mai multe localități din lume, conform ITTF.com. România participă pentru a treia oară la acest eveniment sportiv, în timp ce Botoșaniul se află la ediția a doua.

Dacă anul trecut au fost înregistrate 123 de localități cu 3.200 de participanți, în ediția 2018 au fost înscrise 173 de locații unde 4.500 de sportivi au jucat tenis de masă. La nivelul județului Botoșani, în prima ediție s-au înregistrat 64 de sportivi, în schimb, în acest an, 110 de iubitori ai tenisului de masă au venit la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” pentru a participa la acest eveniment sportiv de anvergură internațională.

Evenimentul sportiv de la Botoșani a fost susținut material și financiar de societatea Maxim Special Construct, administrată de Maricel Maxim. El a fost sprijinit și susținut în organizarea competiției de echipa liberală formată de senatorul Costel Șoptică, Viorel Iliuță, Iulian Blaga și Emilian Ivasuc.

„Mă bucur că am avut o prezență foarte numeroasă a celor care iubesc și practică tenisul de masă, mai ales că sâmbătă s-a sărbătorit Ziua Mondială a Tenisului de Masă. Pentru Botoșani este a doua ediție și pot spune că în acest an numărul participanților este mult mai mare față de 2017. La prima ediție Botoșaniul a ocupat locul doi pe țară și de aceea sper ca și în acest an vom fi pe podium. Asta vom afla peste câteva zile. Noi chiar ne-am dorit să adunăm cât mai mulți sportivi pentru a arăta că vrem, susținem și putem face o mișcare sportivă cu foarte multe persoane. Dar cel mai mult mă bucur că am reușit ca un număr foarte mare de tineri să-i iau din fața tabletelor și a calculatoarelor pentru ai aduce aici la o competiție sportivă. Pentru că, așa cum se știe, mișcarea înseamnă sănătate atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Îmi doresc să organizez și în următorii ani această acțiune, pentru ca sportul să devină o activitate pentru cât mai mulți cetățeni din Botoșani, să fim un exemplu pozitiv și să arătăm lumii întregi că orașul nostru promovează sportul, iubește sportul de masă și este fruntaș când vine vorba de tenis de masă”, a spus Maricel Maxim, organizatorul evenimentului sportiv.

World Table Tennis Day 2018 organizat la Sala Polivalentă este prefața unei alte competiții sportive care va avea în Botoșani. Și anume, „Cupa Maxim” la tenis de masă care se va desfășura în luna septembrie, după cum a anunțat Maricel Maxim.

„Acest eveniment sportiv este o prefață la o altă competiție. Este vorba de ediția a VI-a a „Cupei Maxim” la tenis de masă care va avea loc în luna septembrie în acest an. Această competiție sportivă se desfășoară la nivel național iar la ediția de anul trecut au venit 20 de participanți din întreaga țară. În acest an, fiindcă se împlinesc 100 de ani de la Marea Unirea de la 1 decembrie 1918, ne-am propus ca pe lângă participanții din România să concureze și sportivi din Republica Moldova. Cred că acest eveniment sportiv, cât și cel din septembrie va reprezenta o importantă carte vizită pentru Botoșani”, a mai spus Maricel Maxim, administratoul și patronul firmei organizatoare Maxim Special Construct.

La finalul competiției de sâmbătă, toți sportivii au primit câte o diplomă de participare.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.