Liga Campionilor: Finala se joaca intre Bayern Munchen si Chelsea Londra

real madrid - bayern munchen

Finala Ligii Campionilor care va avea loc pe 19 mai la Munchen se va disputa intre Bayern Munchen si Chelsea Londra. O misiune destul de grea pentru nemti avand in vedere ca meciul se disputa la ei acasa.

fc barcelona - chelsea londra
fc barcelona – chelsea londra
Formatia Bayern Munchen s-a calificat in finala Ligii Campionilor, in urma victoriei, scor 4-3, dupa executarea loviturilor de departajare, din meciul cu Real Madrid, de pe Santiago Bernabeu, din mansa secunda a semifinalelor competitiei.
La finalul celor 90 de minute de joc, scorul a fost de 2-1 pentru Real, dupa ce in tur Bayern castigase tot cu 2-1, astfel ca partida a ajuns in prelungiri. Golurile au fost marcat de Cristiano Ronaldo ‘6 (penalti) si ’14 pentru Real Madrid, in timp ce pentru Bayern a inscris prin Robben ’27 (penalti).
La loviturile de departajare, pentru Real a marcat Xabi Alonso, iar Cristiano Ronaldo, Kaka si Sergio Ramos au ratat.
Pentru Bayern au marcat Alaba, Gomez si Schweinsteiger, iar Kroos si Lahm au ratat.
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira – Di Maria (Kaka ’75), Özil (Granero ‘111), Ronaldo – Benzema (Higuain’106). Antrenor: Jose Mourinho
Bayern Munchen: Neuer – Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger, Luiz Gustavo – Robben, Kroos, Ribéry (Muller ’95) – Gomez. Antrenor: Jupp Heynckes
Meciul a fost condus de o brigada din Ungaria, cu Viktor Kassai la centru, ajutat la cele doua linii de Gabor Erös si György Ring, in timp ce Mihaly Fabian a fost rezerva.
Asistenti suplimentari au fost István Vad si Tamás Bognar.

Celalalt meci, unde Chelsea Londra, care s-a calificat in finala Ligii Campionilor pentru a doua oara in istorie, a incheiat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat marti seara, pe Camp Nou, in fata detinatoarei titlului, FC Barcelona, in mansa secunda a semifinalelor competitiei.
Pentru FC Barcelona au marcat Busquets ’35 si Iniesta ’43, iar pentru Chelsea au inscris Ramires ’45+1 si Torres ’90+2.
In minutul 49, Lionel Messi a ratat o lovitura de la 11 metri, acordata dupa un fault al lui Drogba asupra lui Fabregas.
Chelsea a evoluat cu un jucator mai putin, cand in minutul 37, capitanul echipei John Terry a fost eliminat dupa ce l-a lovit cu genunchiul in spate pe Alexis Sanchez.
Ambele echipe au fost nevoite sa faca schimbari inca din prima repriza, Cahill (Chelsea) si Pique (FC Barcelona) accidentandu-se, ultimul fiind transportat la spital.
FC Barcelona: Valdes – Mascherano, Pique (Alves ’26), Puyol – Fabregas (Keita ’74), Xavi, Busquets, Iniesta – Cuenca (Tello ’68), Messi, Alexis Sanchez. Antrenor: Josep Guardiola
Chelsea Londra: Cech – Ivanovici, Cahill (Bosingwa ’12), Terry, Cole – Meireles, Mikel, Lampard – Ramires, Drogba (Torres ’80), Mata (S. Kalou ’58). Antrenor: Roberto di Matteo
Partida a fost arbitrata de turcul Cuneyt Cakır, ajutat de asistentii Bahattin Duran si Tarik Ongun, in timp ce rezerva a fost Fırat Aydınus.
Asistenti suplimentari au fost Huseyin Goçek si Bulent Yıldırım.
Chelsea a jucat pentru a sasea oara in semifinalele Ligii Campionilor in ultimele noua sezoane, la fel ca si FC Barcelona. Londonezii au reusit sa treaca de aceasta faza doar in sezonul 2007-2008, cand echipa era antrenata de Avram Grant si cand a pierdut finala competitiei in fata Manchester United.
Finala Ligii Campionilor este programata la 19 mai, pe Allianz Arena din Munchen.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.