MAFIA din FOTBAL sub lupa PROCURORILOR DIICOT. A fost AUDIAT si presedintele FC Botosani!

Patritiu Abrudan, fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar si Iuliu Muresan si Cornel Sfaiter au fost chemati astazi la DIICOT la audieri, ca martori intr-un mega-dosar care vizeaza fapte ilegale din fotbal, din perioada 2010-2012.

In acea perioada a fost constituit un grup infractional prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion de dolari provenita din finantarea FRF de catre FIFA, bani care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind tranferati succesiv prin conturile mai multor persoane juridice si fizice, scrie stiripesurse.ro.
 
Este vorba de un dosar care s-a nascut de la o ancheta publicata de ProSport, procurorii DIICOT sesizandu-se si deschizand un dosar  in care sunt investigate afaceri ilegale din fotbal. Punctul central al investigatiilor e reprezentat de costurile de construire a bazei de pregatire a Federatiei Romane de Fotbal, situata la Buftea, iar tinta este chiar Mircea Sandu, fostul presedinte FRF. 
 
Baza de la Buftea a fost ridicata de federatie intre 2009 si 2011, in mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA si UEFA, potrivit prosport.ro. UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat si presedintele FIFA, Sepp Blatter, mai scrie stiripesurse.ro.
 
Sumele de constructie si de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma uriasa de 600.000 de euro. Procurorii considera ca o firma de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o suma de 20 ori mai mica.
 
Cornel Sfaiter, presedintele FC Botosani, la plecarea de la DIICOT le-a spus reporterilor: „Nu am nimic de declarat, mi s-a spus de procuror ca la momentul asta n-am voie pana nu ne spun ei … Noi nu ne-am ocupat de partea executiva… erau chestiuni care erau prezentate in Comitetul Executiv”.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.