Mai sunt sperante pentru Romania sa se califice la Campionatul Mondial de Fotbal, din Rusia? Vezi ce le spune Daum romanilor

Doar o minune ar mai putea face posibila calificarea Romaniei la Campionatul Mondial de Fotbal, in 2018, din Rusia. Meciul de duminica seara, dintre nationalele Romaniei si Danemarcei au spulberat sperantele romanilor.

Meciul, jucat pe Arena Cluj, s-a finalizat cu scorul 0-0, Nationala Romaniei fiind astfel pe locul patru in grupa E de calificare la Mondial.

Fotbalul romanesc este clar in mare criza. Nationala de Fotbal a Romaniei n-a reusit sa marcheze in ultimele 4 meciuri (cu Rusia, Polonia, Kazahstan si Danemarca). La fel s-a intamplat si in sezonul 1947-1948, cand n-am inscris in tot atatea partide consecutive cu Ungaria, Polonia, Albania si iar Ungaria.

Debutul meciului parea sa ne arate o echipa hotarata sa castige. S-a demarat in forta, dar ratarile de pe parcursul meciului au adus o mare dezamagire.

In minutul 18, Keseru rata o mare o cazie a echipei Romaniei. Atacantul lui Ludogoret a trimis mult peste poarta din 6 metri. Keseru avea sa rateze si putin mai tarziu, atunci cand n-a anticipat prea bine mingea si n-a ajuns-o, desi se afla la cativa metri de poarta.

O alta dezamagire avea sa vina la o ora de la debutul meciului, cand Keseru si Chipciu au ratat amandoi la aceeasi faza.

Spre finalul, meciului, cu doar doua minute inainte de incheierea partidei, o alta mare emotie i-a incercat pe suporterii romani. Zanka a primit un balon in careul mic si a trimis mingea in directia portii. Din fericire, mingea a trecut peste poarta.

Romania ocupa, asadar, locul 4 in grupa E, cu 6 puncte. Danemarca e pe 3, la o lungime in fata. Lider e Polonia, cu 13 puncte.

Christoph Daum mai are, se pare, sperante. „Totul este posibil”, spune tehnicianul Nationalei Romaniei. Iata declaratia lui de dupa meci:

„Am pregatit acest meci la victorie, am vrut cele 3 puncte. Am obtinut doar un punct. Trebuie sa spunem ca am fi avut nevoie de putin mai mult noroc in prima repriza. Toata lumea a fost foarte motivata, am facut o partida buna. Consider ca a doua repriza nu a fost la fel de buna precum prima.
O prima concluzie este ca orice este in continuare posibil in aceasta grupa. Trebuie sa continuam sa speram, sa luptam, sa fim puternici. Trebuie sa ne uitam la modul in care am jucat in prima repriza ori primele 60 de minute.
Problema nu e legata doar de faptul ca nu am marcat, insa si de faptul ca trebuie sa jucam 90 de minute la nivel inalt.
Trebuie sa ii facem pe jucatori mai puternici pentru urmatorul meci si sa ii facem sa inteleaga ca mai avem sanse.
Trei echipe sunt despartite de un punct, astfel ca o singura partida poate schimba totul. Cu Bogdan Stancu si Florin Andone, cu revenirile lor, sper ca vom rezolva problema golului. E vorba de mentalitatea ofensiva si de modul in care sunt tratate fazele. Trebuie sa pregatim cu incredere urmatorul meci. De asemenea, astept de la jucatorii mei sa aiba o posesie mai mare.”

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.