Maratonul Nisipului

Duminica, 27 martie 2016, incepand cu ora 10.00, statiunea Mamaia gazduieste a treia editie a MARATONULUI NISIPULUI – maraton care se desfasoara integral pe nisip.

La evenimentul international vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atat din Romania, cat si din strainatate, iar peste 100 dintre ei isi vor capacita toate fortele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.
 
Maratonul Nisipului cuprinde atat probe competitive, pe distante de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cat si crosul „Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora. 
 
Competitia este organizata de Asociatia Sportiva “SanaSport” si Radio Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral. 
 
La aceasta editie, participantii vor alerga pentru o cauza nobila, si anume scaderea ratei mortalitatii infantile neonatale, care a atins cote alarmante in Constanta (de 3 ori mai mare decat media europeana). Fondurile stranse in cadrul evenimentului vor fi directionate pentru reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta, prin proiectul social “Daruieste primul zambet”, initiat de Asociatia Daruieste Aripi.
 
Premii substantiale pentru castigatori
 
Sponsorii competitiei au pregatit premii in valoare totala de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele 6 categorii de varsta si premiul suplimentar pentru doborarea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua editie, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) si de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin). In acelasi timp, premiate vor fi si primele 5 familii clasate la crosul Family Run.
 
Participantii sunt asteptati sa ridice kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanta – zona food, in perioada 25-26 martie 2016, in intervalul orar 10.00-22.00. Se mai pot face inscrieri doar vineri si sambata, la standul dedicat competitiei, din Maritimo Shopping Center – zona Foodcourt.
 
Sponsori: Roxtec (sponsor oficial), Castrol, Belloto, Nutrilite, Fan Courier (sponsori principali), Medical On Group, Ciuc NaturRadler, Aqua Carpatica, Cris-Tim, Autokarma, Crama Darie, Dobre si Fii, Maritimo Shopping Center, Adora Studio, Restaurant Harlequin, Zip Escort Poligon de Tragere, Dalgeco, Filicori Zecchini, Dina Mariage, Envirotech, Dobrogea.
Parteneri: RoClub Maraton, Bucharest Running Club, SmartAtletic
 
Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.