MECI INCENDIAR pe „MUNICIPAL”: FC Botosani – CFR Cluj 2-1

In etapa a 22-a Ligii I, fotbalistii botosaneni au oferit un spectacol gustat din plin de suporterii echipei. Duelul cu clujenii a incins tribuna de mai multe ori, iar scorul final, 2-1 pentru echipa gazda, i-a facut pe suporterii echipei moldovene sa paraseasca stadionul in culmea fericirii.

Fluerul de inceput al partidei s-a auzit 20:30. Partida FC Botosani si CFR Cluj a fost a doua din aceasta duminica, in cadrul din etapei cu numarul 22. 
 
Echipele aliniate la start: 
 
FC Botosani: Plesca – Dimitrov, Ngadeu, Miron, Acsinte (c) – Vasvari, Bordeianu, Cabrera, Fulop, Martinus – Hadnagy 
Rezerve: Iliev, Patache, Plamada, Ivanovici, Cordos, Popovici, Costin 
 
CFR Cluj: Vatca – Lopes O., Goian, Muresan, Camora (c) – Gomelt, Petrucci, Nascimento, Jakolis, Lopez C., Vitor Bruno Rezerve: Minca, Coelho, Rosu, Nouvier, Beleck, Paun 
 
Partida a fost arbitrata la centru de Sebastian Coltescu.
 
Pe stadion s-a asternut tacerea inainte de fluierul de start al partidei. Toti cei prezenti, suporteri, jucatori sau tehnicieni, au tinut un moment de reculegere pentru victimele tragediei de la Colectiv. 
 
Inca din primele momente ale partidei, gazdele au pornit jocul cu hotarare, in minutul 5, consemnandu-se primul sut periculos spre poarta oaspetilor, din gheata lui Vasvari. A urmat si replica clujenilor, care in minutul 18 le-au dat ceva emotii botosanenilor, printr-un atac la poarta aparata de Plesca.
 
Numai doua minute mai tarziu, botosanenii au trecut pe langa sansa deschiderii scorului, prin Acsinte, care a sutat din careu, in bara. Apoi, in minutul 23, galeria botosaneana traieste un alt moment de dezamagire, cand un gol marcat de Martinus din lovitura libera este anulat de asistent, care ar fi vazut ofsaid la Ngadeu.
 
Dupa cateva faze mai putin semnificative, in minutul 30 vine si momentul de explozie a galeriei moldovenilor. Se schimba scorul: 1-0 pentru FC Botosani.  Ngadeu trimite cu capul mingea in poarta clujenilor, surprinzandu-l pe Vatca. „Misu” Ngadeu, care a preluat perfect mingea trimisa de Martinus din lovitura de colt si a deschis scorul, devine eroul tribunei botosanene, care ii scandeaza numele parca nevrand sa se mai opreasca. 
 
Bucuria galeriei botosanene, incurajarile acesteia ii fac pe fotbalistii botosaneni sa nu scape fraiele atacului. Dupa doua minute de la schimbarea de pe tabela de marcaj, Dimitrov suteaza periculos spre poarta clujenilor. 
 
Si, ca prima repriza sa se incheie cum nu se putea mai bine pentru moldoveni, in minutul 45 vine si al doilea gol in poarta clujenilor. Autorul este Istvan Fulop, care primeste mingea de la Martinus si suteaza de la sase metri de poarta. 
 
Asadar, la pauza, 2-0 in duelul FC Botosani- CFR Cluj. Scor care va fi insa schimbat pana la finalul meciului. 
 

In a doua repriza, meciul continua sa fie viu, cu faze care ar fi putut aduce noi modificari pe tabela de marcaj, in favoarea echipei botosanene. Una dintre aceste faze i-a facut pe suporteri sa-si arate indignarea pentru o decizie a arbitrului Sebastian Coltescu, dupa ce Hadnagy este avertizat ca ar fi simulat un fault in careu ca sa obtina lovitura de la 11 metri. Hadnagy a cazut in careu dupa confruntarea cu Lopes.

In minutul 79, Cristian Lopez, reduce din diferenta de scor, inscriind pentru formatia clujeana, printr-un sut de de la marginea careului de 16 metri. 

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.