Home Sport MINIFOTBAL: Romania se pregateste de Campionatul European

MINIFOTBAL: Romania se pregateste de Campionatul European

Daca in fotbalul mare participarea echipei nationale la campionatele europene si mondiale a devenit de mult doar o speranta, in minifotbal Romania este una dintre principalele favorite la castigarea celui mai ravnit trofeu la nivelul jucatorilor amatori.

Echipa Romaniei a reusit pana acum castigarea celor trei campionate europene organizate – Bratislava (2010), Tulcea (2011) si Chisinau (2012).

Zilele trecute, in orasul Rethymno de pe Insula Creta, care va gazdui in perioada 10-14 octombrie a.c. Campionatul European de Minifotbal, miniEURO Greece 2013, a avut loc si tragerea la sorti a celor 24 de echipe de pe batranul continent.

Echipele au fost repartizate in 6 grupe in urma carora se vor califica in fazele eliminatorii ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa si cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea.

Tragerea la sorti a fost organizata intr-una dintre cele mai vechi cladiri din orasul Rethymno, un spatiu in care au loc cele mai importante evenimente culturale din Creta, tocmai pentru a marca faptul ca minifotbalul este un puternic element cultural pentru toti europenii.

La tragerea la sorti au luat parte atat membrii comitetului executiv al European Minifootball Federation (Razvan Burleanu, Bruno Alpeza, Thanos Papadopoulos, Christoph Koechy), presedintele Federatiei International de Minifotbal, Filip Juda, dar si primarul orasul Rethymno, Giorgis Marinakis, viceguvernatorului Insulei Crete, Mary Lioni, si presedintele Asociatiei Cluburilor de Fotbal din Creta, Giannis Koundourakis.

In urma tragerii la sorti, Romania, care s-a aflat in prima grupa valorica, este cap de serie in Grupa F si va intalni in faza grupelor reprezentativele Croatiei, Sloveniei si Poloniei.

Sortii au decis ca celelalte grupe sa fie formate astfel: Grupa A (Grecia, Turcia, Italia, Lituania), Grupa B (Muntenegru, Moldova, Israel, Irlanda), Grupa C (Cehia, Germania, Cipru, Rusia), Grupa D (Slovacia, Kazahstan, Scotia, Austria), Grupa E (Bulgaria, Anglia, Tara Galilor, Spania).

In editia precedenta de miniEURO terenul pe care s-a disputat competitia a fost instalat in orasul Chisinau in fata Teatrului de Opera si Balet, anul acesta arena de minifotbal special construita de unul dintre sponsorii European Minifootball Federation va fi amplasata chiar pe plaja din Rethymno ceea ce va reprezenta un element inedit pentru minifotbalul european, dar si pentru dezvoltarea turismului din Creta.

„Pentru peste un milion de jucatori amatori de minifotbal miniEURO reprezinta in fiecare an cel mai asteptat eveniment sportiv. Minifotbalul la nivel european face un pas decisiv in dezvoltarea sa aducand la start intr-o competitie 24 de echipe de pe batranul continent. Ma bucura totodata sprijinul guvernului elen si a autoritatilor locale din Creta in sustinerea minifotbalului care sa alatura astfel celorlalte state din Europa care au constientizat alaturi de institutiile europene importanta celui mai dezvoltat sport de masa de pe continentul nostru”, a declarat Razvan Burleanu, presedintele European Minifootball Federation.

Exit mobile version