Minifotbalul romanesc inregistreaza rezultate la nivel international

Dupa ce in luna septembrie echipa nationala a Romaniei cucerea cel de-al treilea titlul european la miniEURO Moldova 2012, organizat la Chisinau, miercuri seara Razvan Burleanu a primit o diploma de excelenta pentru succesul in directia consacrarii minifotbalului pe plan international in cadrul unei Gale care a avut loc la Ateneul Roman pentru a sarbatori 85 de ani de activitate a Asociatiei Presei Sportive din Romania, conduse de Dumitru Graur. Premiul i-a fost inmanat de fostul tenisman, Ilie Nastase.

La eveniment au participat Altetele lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, Asociatia Presei Sportive afandu-se sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei. In cadrul galei au mai fost acordate premii lui Gheorghe Hagi (pentru proiectul Viitorul Constanta), Gabriela Szabo (pentru activitatea sa de apropiere a sportului de copii), Carol Eduard Novak (medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, Londra 2012), Mircea Lucescu (pentru reprezentarea fotbalului romanesc peste hotare), Octavian Morariu (presedinte COSR), Valeria Racila van Groningen (pentru organizarea Bucharest Marathon), gazetarilor Radu Cosasu si Ovidiu Ioanitoaia, dar si primului ministru Victor Ponta (pentru apropierea de problemele sportului romanesc) si primarului Sorin Oprescu (pentru construirea Stadionului National).
„Acest premiu nu este unul individual, ci in numele a peste 600.000 de europeni din 21 de tari care practica minifotbalul intr-un cadru organizat, in cel mai aplu proiect destinat dezvolarii sportului de masa din Europa dupa caderea comunismului. Iar cand acest lucru se intampla la tine acasa, cu atat mai mult este un premiu care te motiveaza si onoreaza”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, dar si al European Minifootball Federation.
„Sportul de masa poate deveni un motor al modernizarii Romaniei. In afara sportului si a rezultatelor din sport, Romania nu ar mai fi Romania pe care ne-o dorim si ne-o imaginam”, considera acelasi Razvan Burleanu.
La inceputul lunii decembrie Razvan Burleanu va reprezenta European Minifootball Federation la Amsterdam in cadrul celei mai importante intalniri destinate sportului international, The International Football Development, unde va conferentia alaturi de Harry Been (Secretar General KNVB), Gerard Houllier (fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyonnais si Aston Villa), Raphael Morgulis (Information Manager, FIFA), Andrew Hailwood (The Football Association), Todd Beane (Johan Cruyff Football) si Les Reed (Southampton Football Club) – www.footballdevelopmentexpo.com.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.