O, ce veste minunata!

sursa: https://www.flickr.com/photos/ephemeris/2759575755

Nationala de handbal a Romaniei a reusit o victorie mare la Campionatul Mondial, eliminand in optimi detinatoarea trofeului, Brazilia, scor 25-22. Putem vorbi de un miracol chiar, avand in vedere contextul in care a venit acest succes.

Tricolorele pierdusera in grupa toate cele trei meciuri cu echipele importante, Spania, Norvegia si Rusia, astfel ca putini le dadeau sanse in fata braziliencelor, care avusesera un parcurs foarte bun. Asemenea calului rapciugos din basmele copilariei, Romania s-a dat de trei ori peste cap si s-a transformat duminica seara intr-un armasar naravas, uluindu-ne pe toti scepticii sai.

Totul a pornit de la schimbarea de atitudine, lucru pe care l-a recunoscut la final si selectionerul Tomas Ryde, care a dezvaluit ca a lucrat foarte mult la partea mentala in ultimele zile. Jucatoarele sale au intrat in teren nu ca sa faca celebra „figura frumoasa” in fata campioanei la zi, ci ca sa castige meciul. Acesta a fost mesajul pe care l-au trimis catre brazilience din primele secunde: suntem aici ca sa va batem!

Cand dadeau gol, Cristina Neagu si Valentina Ardean Elisei isi descarcau emotiile precum spartanii in fabulosul film „300”. La fel facea si Paula Ungureanu, de fiecare data cand avea o interventie salvatoare in poarta. Handbalistele lui Ryde au intrat la pauza cu un avantaj de cinci goluri, dar in partea secunda au fost puse la grea incercare de brazilience, care s-au apropiat la un moment dat chiar la un gol. Doamnelor si domnilor, intra in scena Aureliaaa Bradeanuuu! La 36 de ani, veterana Romaniei a avut o evolutie de maestra emerita in repriza secunda, reusind cateva executii magice. Cand zidul sud-americancelor parea inexpugnabil, Mika aceasta atat de mare inventa o aruncare nepamanteana, al carei mister nu-l desluseai nici dupa cinci reluari. La un pas sa rateze lotul pentru Mondiale – deh, varsta poate fi un impediment in opinia unora -, Bradeanu este ca un vin de soi, care devine din ce in ce mai bun pe masura trecerii anilor.

Bun, am castigat, e momentul sa ne bucuram, dar nu sa cadem in extaz, intrucat nu am luat nicio medalie. Am obtinut o victorie intr-o batalie mare, insa razboiul continua. Urmeaza meciul din sferturi cu Danemarca, fara indoiala un eveniment asteptat cu sufletul la gura atat de suporteri, cat si de pasionatii de pariuri sportive, care spera sa mai dea o lovitura alaturi de fetele lui Ryde.

Danemarca este o echipa foarte valoroasa, care a eliminat fara probleme Suedia in optimi si care mai are un atu imens: este gazda Campionatului Mondial. De-a lungul anilor, am invatat ca gazdele ajung de regula in fazele avansate ale competitiilor, pentru ca la valoarea pe care o au se adauga acel sprijin discret al arbitrilor, care poate fi un factor cheie intr-un meci echilibrat. Sa nu intram insa in zona speculatiilor si sa asteptam cu incredere aceasta partida, care ne poate propulsa cu adevarat in elita mondiala. Este un nou examen de maturitate al elevelor lui Ryde, care au pe undeva datoria sa confirme ca evolutia din meciul cu Brazilia nu a fost rodul unei intamplari.

1 COMENTARIU

  1. Fetele au demonstrat din nou ca, atunci cand joaca aproape de valoarea lor, sunt greu de invins. Mult succes in continuare !
    In alta ordine de idei, cautam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.