Oltenii vor juca în Conference League, iar moldovenii de la FC Botoşani se vor uita (VIDEO)

CSU Craiova a învins FC Botoşani, scor 2-0 şi a obţinut calificarea în turul al doilea preliminar al Conference League, competiţie în care mai merg FCSB şi Sepsi OSK. La FC Botoşani situaţia este incertă.

În faţa a 10.000 de fani, Laurenţiu Reghecampf şi-a jucat pentru moment postul de antrenor al Craiovei, iar elevii săi au început foarte bine meciul, cu o ocazie ratată de Koljic încă din secunda 30. Replica a venit de la Jaja, care a driblat patru adversari, dar nu a finalizat la timp, iar faza din minutul 3 a fost singurul moment în care moldovenii au pus probleme la poarta lui Pigliacelli. După o perioadă de joc echilibrat, oltenii au pus în scenă un contraatac perfect, prin Baiaram, Ivan şi Gustavo, iar Koljic l-a finalizat pentru 1-0 şi primul său gol din ianuarie încoace. Până la pauză, Croitoru l-a pierdut pe Ţigănaşu, accidentat, pe care l-a înlocuit cu Patache.

Pe start de repriză secundă, FC Botoşani nu a arătat că poate obţine ceva din deplasarea de la Craiova, iar misiunea a devenit imposibilă în minutul 62, când Roman II l-a lovit fără minge pe Papp şi a fost eliminat direct de către Horaţiu Feşnic. Şi aşa neinspiraţi, botoşănenii s-au văzut nevoiţi să caute golul egalizator în inferioritate numerică. Putea fi mai rău pentru elevii lui Croitoru, dar Pap i-a salvat în minutul 75, la şutul lui Ivan. Imediat, Feşnic l-a iertat pe Mateiu de o eliminare logică, după ce mijlocaşul gazdelor, deja avertizat, a intrat foarte tare asupra lui Papa. Pe final, în primul minut de prelungiri, Ivan a marcat tot pe contraatac şi a închis definitiv meciul: Craiova merge în Conference League!

VIDEO REZUMAT

Valeriu Iftime îl atacă pe centralul Horaţiu Feşnic

Valeriu Iftime s-a lansat într-un atac dur la adresa arbitrului Horaţiu Feşnic imediat după ce echipa sa a pierdut, scor 0-2, pe terenul celor de la CSU Craiova şi a ratat şansa de a participa în Conference League în sezonul viitor.

La fel ca Marius Croitoru, finanţatorul din Moldova consideră că echipa sa a fost dezavantajată în deplasarea din Bănie. Iftime îşi aduce aminte şi de alte erori pe care Feşnic le-a făcut de-a lungul acestui sezon în meciurile botoşănenilor şi nu ezită să-l eticheteze pe acesta drept „ratat”, chiar dacă recunoaşte că nici fotbaliştii săi nu au făcut un meci extraordinar:

„Pe joc nu sunt supărat, doar pe arbitraj. Ştiam că Feşnic o să greşească mult, parcă e făcut să fie slab. De ce i-a dat roşu lui Roman? Chiar nu înţeleg! Au mai fost cartonaşe galbene care ar fi trebuit date. Nu am fost cei mai buni, dar arbitrajul a influenţat foarte mult rezultatul, din păcate. Nu ştiu dacă Roman chiar îl loveşte pe Papp. Îl loveşte, înseamnă că şi Roman e cu mintea în patru colţuri. Nu am făcut cine ştie ce mare meci, dar sunt nişte greşeli de arbitraj care puteau să clarifice mult mai mult jocul. Am fost slabi în seara asta!

Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută. Nu ştiu dacă vrea sau nu vrea. Sau dacă atât poate. În orice caz, e un arbitraj care a viciat rezultatul, în opinia mea.

Roman nu se întoarce la Craiova. Dacă a lovit, înseamnă că nu e cu mintea la Craiova, e cu mintea pe care nu o are…E o greşeală impardonabilă pentru un jucător ca el. El nu trebuie să dea cu pumnii, trebuie să dea gol.

Pentru mine e o seară tristă, FC Botoşani se închide în zona asta de echipă mică şi provincială. Pe de altă parte, cu un arbitraj bun era altceva. Pentru mine era o finală, iar greşelile lui Feşnic sunt impardonabile. Am cuvinte mult mai grele pentru el! Putem scăpa parţial dacă avem VAR, dar trebuie să ai minte să arbitrezi un meci cu VAR. În orice caz, Feşnic nu are minte. E un arbitru ratat, văd că e împins în faţă de cineva care vrea să vadă cât poate greşi. Nu poate el greşi cât îl pot ei împinge să arbitreze. Feşnic e ratat pentru orice tip de fotbal, european sau naţional”, a declarat Valeriu Iftime, la emisiunea Fotbal Show de pe Prima Sport 1.

VIDEO DECLARAȚIE IFTIME

Croitoru atacă şi el arbitrajul dar vorbește și despre viitorul său

La finalul partidei, antrenorul moldovenilor, Marius Croitoru s-a arătat dezamăgit de maniera de arbitraj şi a spus că nu s-a decis dacă va continua să rămână la Botoșani.

„Dacă aş fi avut un meci ca ăsta cu VAR, îl jucam la Botoşani. Deciziile au fost într-o singură direcţie. Mi-ar fi greu să spun ceva acum. În ce privește eliminarea lui Roman II, mi-a spus că l-a tras. Vlădoiu face două faulturi şi nu îi dă al doilea galben. În momentul acesta nu mă gândesc decât la a mă duce în vacanţă. În cele mai negre vise ale mele nu ma gândeam că nu prind play-off-ul.

Nu ştiu în momentul acesta dacă voi rămâne. O să discut cu domnul Iftime. Cu 5 transferuri, putem avea un lot bun. Deja sunt 10-11 echipe care vor să intre în play-off

În momentul acesta, mă gândesc doar la vacanţă. Închid telefonul, o să discut doar cu domnul Valeriu Iftime. Mă macină. Suntem prima echipă din România dezavantajată. Dacă aveam VAR-ul, eram în play-off, jucam barajul acasă. Se fac greşeli în favoarea echipelor mari”, a spus Marius Croitoru, la flash-interviuri, în direct pe Prima Sport 1.

VIDEO DECLARATIE CROITORU

Sursa: Prima Sport

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.