Home Sport Peste 800 de sportivi vor alerga la Maratonul Nisipului

Peste 800 de sportivi vor alerga la Maratonul Nisipului

Evenimentul sportiv se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță și conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km și de 5 km) și două curse populare – crosul Family Run și Campionii Școlii.

Maratonul Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc sâmbătă, 21 mai 2021, pe plaja NeverSea din Constanța. Până la ora actuală, peste 800 de sportivi din România și Republica Moldova s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre și alte câteva sute de constănţeni și-au anunțat deja prezența pentru a-şi susţine favoriţii.

Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a șaptea ediție, este organizat de Asociația Sportivă „SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Maratonul Nisipului, care se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km și de 5 km) și două curse populare – crosul Family Run și Campionii Școlii, care au menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și de a lupta împotriva cancerului prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din județul Constanța – proiectul social inițiat de către Asociația „Dăruiește Aripi”.

„Datorită frumoasei comunităţi de sportivi pe care am construit-o în aceşti ani și împreună cu prietenii de la “Dăruiește Aripi”, am reușit să dăm o șansă la viață copiilor bolnavi de cancer din județul Constanța, prin derularea unui program social care constă în asigurarea tratamentelor medicale la domiciliu. Este o bucurie de nedescris pentru comunitatea noastră de alergători să observăm că acest hobby al nostru s-a putut transforma în ceva mai mult, cu un impact major și asupra societății noastre, asupra copiilor noștri, nu doar asupra sănătății noastre. Prin evenimentul nostru, ne dorim să arătăm lumii întregi că alergare este mai mult decât un sport individual. În fapt, este un sport de echipă, de familie. Și cum familia înseamnă grijă față de aproapele nostru, vrem să direcţionăm toată atenţia către cei care au mai mare nevoie de ajutor”, a declarat președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 25.000 de lei, dintre care 11.000 lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă.

Înscrierile la Maratonul Nisipului 2022 se pot face pe www.maratonulnisipului.ro.

Exit mobile version