POMPIER BOTOSANEAN, campion national la cros!

Un pompier botosanean va reprezenta, pentru al doilea an consecutiv, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta la etapa finala a Concursului de cros si atletism pe Ministerul Afacerilor Interne, care va avea loc la Cluj intre 3-6 iunie, la doua probe, respectiv 1.500 de metri si 4.000 de metri.

Asta dupa ce plutonierul major Iulian Rotariu, in varsta de 38 de ani, a obtinut titlul de campion national al pompierilor la cele doua probe, la categoria de varsta 35-45 de ani.

Premiile au fost adjudecate dupa participarea la editia finala a campionatului de cros si atletism – Cupa „Asociatiei Sportive a Pompierilor din Romania” – editia 2014, care s-a desfasurat la Ramnicu Valcea, in perioada 6-9 mai.

Cu rezultatele obtinute poate participa si la Campionatul mondial al pompierilor, care se va desfasura in august, la Los Angeles.

Pentru a obtine noile performante subofiterul, alergator de maraton montan, a fost nevoit sa se incalzeasca timp de 40 de minute inainte de fiecare proba, strabatand de la doua pana la de cinci ori distantele pe care le avea de parcurs in concurs.

„Alergarea pe distante scurte nu este punctul meu forte, eu fiind alergator de maraton montan. Pentru a obtine rezultate bune am avut nevoie de o incalzire indelungata, am alergat inainte de concurs intre sase si opt kilometri. Aceeasi distanta o parcurg si dupa competitie”, a declarat plt. maj. Iulian Rotariu.

Angajat ca subofiter operativ in cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani din 2007, plt. maj. Iulian Rotariu pare de neoprit. Participa la aproape orice competitie de gen, asa incat palmaresul este unul destul de bogat. El considera ca in cazul sau „meseria este 100% din performante”.

Relativ incepator, pompierul sustine ca mare parte din performantele sale i le datoreaza si profesorului Dana Vieru de la Liceul cu Program Sportiv Botosani, care il pregateste indeaproape.

Cea mai mare performanta a subofiterului este ocuparea locului 12 din 450 de concurenti, din peste 20 de tari la Maratonul Saharei, care s-a desfasurat pe 24 februarie 2014, la Tindouf, Algeria, cu un timp record personal de 3’31’’56, dupa ce a parcurs 42 de kilometri in conditii vitrege de alergare, temperatura de aproape 40 de grade si traseu cu portiuni de nisip si dune inalte.

Performanta subofiterului este una de exceptie, fiind la prima participare la o competitie sportiva in afara tarii.

La editia anterioara, reprezentantul Romaniei a parcurs cei 42 de kilometri in desert in 4’32’’32.

Visul subofiterului de a alerga in desert i s-a implinit cu ajutorul Asociatiei Sportive a Pompierilor din Romania (ASPR), care i-a asigurat cheltuielile logistice de deplasare, si Rotary Club Botosani, care a suportat taxa de participare la maraton si echipamentul sportiv complet necesar.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.