Pompier botosanean declarat maratonistul anului 2016

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botosanean care a alergat 500 de kilometri in deserturile Gobi si Atacama, a primit titlul de „Maratonistul anului 2016”, in cadrul Galei Circuitului de alergare montana al Carpaţilor, organizata la sfârsitul saptamânii trecute, la Cluj.

Distinctia este o recunoastere a rezultatelor de exceptie obtinute in urma participarii la doua dintre cele mai dificile ultramaratoane din lume: Gobi March (China, in iunie 2016) si Atacama Crossing (Chile, in octombrie 2016). Fiecare cursa masoara cate 250 de km. Primul roman care a participat la astfel de competitii, pompierul botosanean, nu doar ca a terminat aceste competitii, dar s-a clasat pe locul I la categoria lui de varsta si locul IV la general la Gobi March, respectiv locul I la categoria de varsta 40 -49 de ani si locul VI la general, la cursa din desertul chilian.

Desi a declarat ca in Atacama a trecut, timp de opt zile, prin „iad”, deoarece s-a confruntat cu lipsa de oxigen si diferente mari de temperatura zi – noapte, respectiv peste 40 de grade (ziua), 1 – 2 grade (noaptea), Iulian Rotariu nu renunta la telul sau de a purta mesajul copiilor cu autism din Botosani, peste tot, in lume.

A inceput pregatirea pentru noua provocare, sa alerge 250 de km, timp de sapte zile, cu intregul echipamentul de alergare, cazare si masa, in spate, in desertul Namibiei, in perioada 30 aprilie – 07 mai a.c..

Ca si dificultate, ultramaratonul Sahara Race se claseaza in primele zece curse din lume ca dificultate, iar pompierul botosanean este primul roman care va participa la aceasta competitie.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.