Home Sport Pompierul Iulian Rotariu va participa la „Ultra Norway Race”

Pompierul Iulian Rotariu va participa la „Ultra Norway Race”

Este vorba de o competiție la care concurenții vor alerga non-stop. Aceasta se va desfășura în vara anului viitor, după ce ultimele ediții au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Pompierul Iulian Rotariu, care a câștigat, recent, ultra-maratonul din Bolivia, și-a anunțat intenția de a participa, în 2022, la o nouă competiție de anduranță organizată de Canal Aventure.

El și-a manifestat dorința de a se înscrie la „Ultra Norway Race”, o competiție care ar urma să se desfășoare în vara anului viitor, după ce ultimele ediții au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Ultra-maratonul din Norvegia presupune parcurgerea întregii distanțe a competiției prin alergare continuă, fără pauză.

„Mi-aș dori ca începutul de an 2022 să vină cu alte surprize și cu alte curse. Deocamdată încercăm să tatonăm terenul și să vedem financiar ce ne putem permite. (…) Cursa din Norvegia înseamnă 180 de kilometri non-stop, în Alpii norvegieni, la 300 de kilometri de Cercul Polar. Cursă care s-a amânat a treia oară, din cauza condițiilor de COVID-19”, a afirmat Iulian Rotariu.

În luna septembrie, Iulian Rotariu a câștigat „Ultra Bolivia Race”, stabilind un nou record al competiției, după ce a obținut un timp cu 1 oră 32 de minute și 17 secunde, mai bun decât al câștigătorului ediției din 2018. El a fost singurul român participant la întrecere.

Organizată de Canal Aventure, cursa „Ultra Bolivia Race” s-a desfășurat în perioada 20-26 septembrie la o altitudine de peste 4.000 de metri. Distanța de 220 de kilometri a fost parcursă în șapte etape. Startul s-a dat de la Salinas, la 550 de kilometri Sud de La Paz, iar în a treia zi a competiției concurenții au ajuns în inima sălbaticului Altiplano, un platou alpin din munții Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra după platoul Tibetului.

Iulian Rotariu a câștigat ultimele patru ultra-maratoane la care a participat.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne, România/Facebook

Exit mobile version