REACTII dupa condamnarile din DOSARUL TRANSFERURILOR!

In Dosarul Transferurilor, George Copos, Mihai Stoica, Gica Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Padureanu si Gigi Netoiu au fost condamnati, marti, 4 martie, de Curtea de Apel Bucuresti, la inchisoare cu executare.

La putine momente dupa ce a fost condamnat la inchisore cu executare in Dosarul Transferurilor, Mihai Stoica a reactionat pe contul sau de Facebook.

Mihai Stoica a fost condamnat definitiv, marti, la 3 ani si 6 luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor.

„Ce conteaza daca procurorii nu cer pedeapsa, conteaza ce ordine se primesc. Multumesc, Romania… KEEP CALM & GO FOR THE DOUBLE! STEAUA FOREVER”, a postat Mihai Stoica, din localitatea turca Belek, pe contul sau de Facebook.

La randul sau, Giovani Becali, imediat ce a aflat sentinta, a declarat: „Ma predau acum la politie”.

Si presa internationala a reactionat imediat dupa anuntarea sentintei in Dosarul Transferurilor.

Milliyet (Turcia): „Gica Popescu, fostul fotbalist al Barcelonei si al lui Galatasaray, a fost gasit vinovat pentru evaziune fiscala. De asemenea, managerul lui Dinamo, Cristian Borcea a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, patronul Rapidului, George Copos, la cinci ani si managerul Stelei, Mihai Stoica, la patru ani”.

Palmeri Tancredi, colaborator La Gazzetta dello Sport si BeIN Sports: „Legenda a fotbalului romanesc, Gica Popescu a fost condamnat la trei ani si o luna pentru coruptie in transferuri realizate”.

De Telegraaf (Olanda): „Fostul jucator al lui PSV, Gheorghe Popescu, a pierdut ultimul apel intr-un proces in care era acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani. Popescu va sta trei ani si zece luni in spatele gratiilor. Fostul fundas a jucat intre 1990 si 1995 pentru PSV Eindhoven”.

Nemzeti Sport (Ungaria): „Peste 30 de ani de inchisoare pentru mai multi manageri din fotbalul romanesc”.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul presedintele al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul actionar al FC Dinamo si U Craiova, Gigi Netoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Tribunalul Bucuresti ii achitase, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse intre si opt ani de inchisoare cu suspendare sau cu executare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca – realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean – din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.