Home Sport Revolta la Clubul Sportiv Scolar

Revolta la Clubul Sportiv Scolar

Protestul a inceput dupa ce a fost numit un nou director, fara a fi consultat in prealabil Consiliul Profesoral si Comitetul de Parinti.

Revolta dupa ce Consiliul Profesoral de la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Botosani aluat act de decizia numirii a profesorului Nacu Constantin de la Liceul cu Program Sportiv Botosani, pe postul de director al CSS incepand cu data de 2 septembrie 2013.

Reprezentantii CSS au inaintat un memoriu catre Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani in care „manifestam surprinderea pentru aceasta inlocuire si totodata indignarea fata de maniera in care s-a realizat Decizia nr. 1990/02.09.2013”.

Avand in vedere ca decizia numirii a fost luata fara consultarea prealabila a scolii prin Consiliul Profesoral si Comitetul de Parinti reprezentantii CSS considera decizia lipsita de transparenta si nefondata.

„In urma acestor precizari, ne exprimam inca o data protestul fata de schimbarea din functie a domnului Oleniuc Relu si va aducem la cunostinta: 1. Cadrele didactice ale Clubului Sportiv Scolar considera inoportuna schimbarea din functia de director a domnului profesor Oleniuc Relu, intrucat rezultatele Clubului Sportiv Scolar obtinute pe plan intern si international confirma activitatea foarte buna din punct de vedere managerial si sportiv, lucru de altfel confirmat si de calificativele obtinute in urma controalelor ISJ Botosani; 2. Consideram ca exista posibilitatea numirii in functia de director a unui profesor din cadrul Clubului Sportiv Scolar, care indeplineste conditiile prevazute de lege. Domnul profesor Nacu Constantin a fost detasat pe functia de director, neexistand o catedra cu specializarea dumnealui (atletism), urmand ca in acest caz sa se mareasca numarul de posturi didactice de la 17 la 18. Acest lucru putea fi cerut de Consiliul de Administratie al Clubului Sportiv Scolar, conform legii; 3. Consideram numirea domnului profesor Nacu Constantin in aceasta functie o numire POLITICA, dumnealui neavand o activitate manageriala anterioara care sa il recomande acestei functii. Mentionam ca domnul Oleniuc Relu nu a avut apartenenta la nici un partid politic; 4. Avand in vedere cazul petrecut la Scoala nr.4 din Dorohoi, unde directorul a fost ales din cadrul cadrelor didactice al acelei unitati, prin biletele, ni se pare corect sa se procedeze la fel si in cazul nostru”, se arata in finalul memoriului.

Exit mobile version