ROMANIA-POLONIA – un meci al tortelor in tribune, cu petarde zburand spre teren si un scor de toata rusinea

Meciul asteptat de romani cu nerabdare, confruntarea Romania-Polonia din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018, a dezamagit inca din primele minute. In minutul 11, scorul pe tabela de marcaj arata deja avantajul echipei oaspete.

Polonezii au marcat pe Arena Nationala din Bucuresti, mingea fiind introdusa in poarta de catre Kamil Grosicki, dupa o cursa de 40 de metri.

Jocul polonezilor in prima repriza a fost mai activ, romanii ferindu-se parca de atacuri. Acea schimbare de mentalitate, de care selectionerul Nationalei, vorbea, nu s-a vazut pe teren. Fluierul de final al primei reprize s-a dat la scorul de 0-1 in meciul Romania – Polonia. Clar, polonezii au fost mai buni in primele 45 de minute. Fotbalistii nostri au ajuns cu greu la minge.

In schimb, in tribune s-a dus o lupta a tortelor intre suporterii celor doua echipe. S-a aruncat cu petarde de la o galerie la alta. La un moment dat, meciul a fost intrerupt pentru scurt timp din cauza unei torte care a fost aruncata spre una din porti. Atmosfera in tribune era incendiara.

Startul in acest meci s-a dat cu echipele in urmatoarea configuratie:

Romania: 12. Ciprian Tatarusanu – 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiriches, 21. Dragos Grigore (capitan), 3. Alin Tosca – 5. Ovidiu Hoban, 15. Razvan Marin – 8. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu, 7. Alexandru Chipciu – 19. Bogdan Stancu.

Selectioner: Christoph Daum.

Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Silviu Lung jr – 4. Cosmin Moti, 9. Florin Andone, 10. Alexandru Maxim, 11. Andrei Ivan, 13. Claudiu Keseru, 14. Iasmin Latovlevici, 17. Eric Bicfalvi, 18. Andrei Prepelita, 20. Gabriel Enache, 22. Cristian Sapunaru.

Polonia: 22. Lukasz Fabianski – 20. Lukasz Piszczek, 15. Kamil Glik, 2. Michal Pazdan, 3. Artur Jedrzejczyk – 10. Grzegorz Krychowiak – 16. Jakub Blaszczykowski, 19. Piotr Zielinski, 8. Karol Linetty, 11. Kamil Grosicki – 9. Robert Lewandowski (capitan).

Selectioner: Adam Nawalka.

Rezerve: 1. Wojciech Szczesny, 12. Artur Boruc, – 4. Bartosz Bereszynski, 14. Maciej Sadlok, 21. Igor Lewczuk, 5. Krzysztof Maczynski, 6. Tomasz Jodlowiec, 13. Jacek Goralski, 17. Slawomir Peszko, 7. Lukasz Teodorczyk, 23. Kamil Wilczek, 18. Pawel Wszolek.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenti: Jure Praprotnik, Robert Vukan; arbitru de rezerva: Matej Jug (toti din Slovenia)
Comisar FIFA: Mark Blackbourne (Anglia), observator UEFA pentru arbitri: Rodger B. Gifford (Tara Galilor)

Imediat dupa pauza, doua schimbari au fost operate in echipa romanilor. Au ramas la cabine Adi Popa si Hoban, intrand pe teren Florin Andone si Prepelita.

Repriza a doua a demarat cu un joc frumos, cu presiune la poarta polonezilor, faze care au readus speranta romanilor. Au raspuns cu acelasi joc frumos si polonezii, insa in minutul 55 o petarda a fost aruncata pe teren, aproape de Lewandowski, care s-a prabusit pe teren, se pare din cauza zgomotului produs de materialul pirotehnic.

Acea petarda aruncata de un suporter roman a rupt ritmul jocului. Jucatorii parca nu au mai reusit sa se gaseasca, sa-si construiasca fazele asa cum au facut-o in primele minute ale reprizei secunde. Polonezii au trecut iar pe dominatia meciului.

Si ultimele sperante ale romanilor, intr-un egal macar, s-au spulberat in minutul 81, cand un gol marcat de Lewandowski pecetluieste soarta meciului. Nu a durat mult si Lewandowski mai trimite o data mingea in poarta Nationalei Romaniei, dintr-un penalty, obtinut de el in minutul 91. Fluierul de final se da la scorul de 0-3 in partida Romania-Polonia. O infrangere dureroasa pentru Romania.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.