Schimbări în formatul Cupei României Betano

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 18 mai noua structură a Cupei României începând cu sezonul 2022/2023. Prezentarea noului format a avut loc în cadrul evenimentului de prezentare a noului sponsor – Betano.

Decizia de a schimba modul de desfășurare a competiției a fost luată cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat competiții europene și mai multe campionate de pe continent, inclusiv UCL, și în urma consultărilor cu toate părțile interesate, cluburi, AJF-uri, deținători de drepturi, jurnaliști, suporteri și sindicatul jucătorilor.

Prin această schimbare, Federația Română de Fotbal și-a propus creșterea numărului de spectatori, a audiențelor TV și, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar și un nivel de joc mai bun.

Dar care sunt principalele modificări?

Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.

Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.

În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.

Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.

Cupa României se va încheia cu fazele „sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

Cupa României primește un nou sponsor și devine Cupa României Betano

Betano, operator european de top al industriei de pariuri sportive și cazinou online, a semnat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal, prin care devine sponsor principal al Cupei României.

Parteneriatul cu Betano este pe o durată de trei sezoane competiționale, timp în care operatorul de pariuri sportive va avea și statutul de naming sponsor al competitiei. Astfel, Cupa României se va numi Cupa României Betano.

Betano este un operator de top al industriei de pariuri sportive și cazinou online. Betano este prezent pe piața din România din 2016 și un susținător constant al performanței sportive și al atleților de elită, printre care:

  • Universitatea Craiova și echipa de fotbal FCSB, din domeniul fotbalului;
  • Liga Națională de Golf BETANO;
  • Federația Română de Automobilism Sportiv pentru Campionatul Național de Raliuri;
  • sportivi precum cea mai bună luptătoare a României, Alina Vuc, fotbalistul Narcis Răducan, fostul internațional român Ciprian Marica și pilotul de raliu Simone Tempestini.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.