Simona Halep A CASTIGAT turneul de la Shenzhen

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul unu, a castigat, sambata, turneul de la Shenzhen (China), cu premii de 500.000 de dolari, dupa ce a trecut in finala de elvetianca Timea Bacsinszky (locul 47 WTA), cap de serie numarul 8, scor 6-2, 6-2. Halep a declarat ca startul de sezon a fost fantastic pentru ea, subliniind ca si-ar dori sa repete performanta fostei jucatoare chineze Na Li, care s-a impus in 2014 la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

   
Halep a obtinut al noualea titlu al carierei, dupa un meci care a durat 62 de minute.
 
„A fost un inceput de an fantastic, multumesc fanilor ca au venit sa ne sprijine, a fost foarte bine pentru mine. Mi-ar placea sa repet performanta lui Na Li la Australian Open, vreau sa iau fiecare meci in parte si sa fac un turneu bun la Melbourne, dar mai intai ma gandesc la Sydney. Multumesc organizatorilor, romanilor care au fost alaturi de mine si echipei mele. Ne vedem anul viitor”, a declarat Halep dupa ce a castigat turneul de la Shenzhen.
 
Cu serviciu si lovituri puternice, sportiva elvetiana a incercat sa fie agresiva, jucand foarte mult pe reverul romancei. Halep a returnat foarte bine serviciul in forta al adversarei, apoi a cautat sa-si faca jocul ei obisnuit, cu schimbari de directie si cu deschiderea unghiurilor terenului. Avand o mobilitate superioara, sportiva romana a castigat destul de usor primul set, 6-2, dupa circa 30 de minute, cu un break la debut si altul in ghemul 5, ultimul fiind reusit dupa ce a fost condusa cu 40-0.
 
Setul secund a inceput mai echilibrat, pe fondul unei usoare nervozitati a jucatoarei din Constanta, care a cautat sa grabeasca lucrurile si sa incheie punctele mai repede. S-a mers cap la cap pana la 2-2, apoi a ramas in joc numai Simona Halep. Ea a realizat cateva mingi spectaculoase pe serviciul lui Bacsinszky si a facut primul break al setului. De altfel, Halep a castigat cinci ghemuri la rand de la scorul de 1-2, impunandu-se si in acest al doilea set tot cu 6-2.
 
 Halep a fost premiata la Shenzhen de Na Li, fosta jucatoare chineza de tenis, care s-a retras din activitate anul trecut si care are in palmares doua titluri de Grand Slam, Roland Garros in 2011 si Australian Open, in 2014.
 
Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc in perioada 19 ianuarie – 1 februarie, la Melbourne.
 
Simona Halep s-a calificat in finala la Shenchen dupa ce a trecut de sportiva chineza Saisai Zheng, locul 97 WTA, scor 6-2, 6-3. Halep le-a mai eliminat pe Annika Beck din Germania, locul 55 WTA, pe rusoiaca Natalia Vihlianteva, locul 584 WTA, si pe Aleksandra Krunici din Serbia, locul 84 WTA, scrie mediafax.ro.
 
Pentru Halep, aceasta a fost a 15-a finala. Ea castigase de opt ori, la Doha, Bucuresti (ambele in 2014), Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia (toate cele sase turnee in 2013).
 
Turneul de la Shenzhen este din categoria WTA International, finalista urmand a primi 180 de puncte WTA si 55.323 de dolari, iar castigatoarea 280 de puncte WTA si 111.163 de dolari.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.