Home Sport Simona Halep, prima favorita la Wimbledon. Vezi ce s-a intamplat

Simona Halep, prima favorita la Wimbledon. Vezi ce s-a intamplat

Partida dintre Serena Williams si frantuzoaica Alize Cornet a furnizat o mare surpriza la Wimbledon. Frantuzoaica a eliminat-o pe favorita numărul 1 si liderul clasamentului WTA, Serena Williams. Infrangerea favoritei a venit de la o tenismena clasata pe locul 24 WTA.

Partida de tenis dintre cele doua, in care americanca a pierdut cu scor 1-6, 6-3, 6-4, a insemnat insa o mare sansa pentru tenismena romanca Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3. Romanca a ajuns jucatoarea  cel mai bine clasata rămasa in competitie la Wimbledon.

Este al treilea turneu consecutiv cand americanca in varsta de 32 de ani este eliminata in fazele incipiente la un Grand Slam. La Roland-Garros, ea a parasit turneul in turul doi, iar la Melbourne in optimi, scrie gsp.ro.

Na Li, numarul 2 mondial si a doua favorita, a fost eliminata, in turul trei al turneului de la Wimbledon, fiind invinsa de sportiva ceha Barbora Zahlavova Strycova, locul 43 WTA, scor 7-6 (7/5), 7-6 (7/5).

Halep devine prima romanca ajunsa in „optimi” la Wimbledon dupa 16 ani, de la Irina Spirlea. Romanca va evolua marti impotriva Zarinei Diyas pentru un loc in sferturi.

Exit mobile version